ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

17. oktober 2017 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

PostNord-aftale skal stoppe unfair konkurrence

17. oktober 2017 - 02:40

En ny politisk aftale om PostNords fremtid er måske tæt på.

Finansminister Kristian Jensen (V) orienterede fredag 13. oktober Folketingets finansordførere og postordførere om status for forhandlingerne med den svenske del af ejerkredsen i PostNord.

 

Brancheorganisationen ITD melder, at det er afgørende, at den kommende aftale sikrer, at den del af PostNords forretning, der går i direkte og unfair konkurrence med private transport- og logistikvirksomheder, afvikles så hurtigt som muligt.


ITD følger forhandlingerne tæt og appellerer igen til, at politikerne forhandler sig frem til en fremtidssikret, langsigtet plan, hvor man forholder sig realistisk til PostNord’s forretningsmodel og sikrer, at PostNord i fremtiden på ingen måde kan gå i direkte konkurrence med private virksomheder med skattekroner i ryggen.

Kapløb mod tiden

ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen:

- Forhandlingerne har udviklet sig til at være et kapløb mod tiden på grund af situationen i PostNord. Vi advarer dog mod, at man lander på et kortsigtet og forhastet forhandlingsresultat. Det er afgørende, at politikerne nu træder i karakter. Vi ønsker en klar afviklingsplan, som sikrer, at PostNord ikke længere kan konkurrere direkte mod private virksomheder, som de gør i dag. En afviklingsplan vil også koste penge, men skattekronerne vil her gå til nedlukning og ikke til oprustning af nye konkurrenceforvridende aktiviteter.


Dialog med Vestager

ITD har været i dialog med EU's Konkurrencekommissær Margrethe Vestager om sagen, og ITD har desuden indledt dialog med sine egne advokater om en potentiel kommende statsstøttesag mod staten, hvis den skyder yderligere offentlige midler i en oprustning af PostNords aktiviteter.

Læst i alt:

10 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger