ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

14. juni 2019 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Skrappere miljøkrav til køretøjer i transportsektoren

14. juni 2019 - 02:55

I går, torsdag 13. juni, vedtog Ministerrådet for EU en række længe ventede love, der skærper kravene til grønnere køretøjer i transportsektoren. ITD glæder sig på transportsektorens vegne og ser gerne flere lignende tiltag i fremtiden.

 

Det er lovgivningen omkring de længe ventede CO2-standarder for lastbiler, samt bindende mål for nul- og lavemissionskøretøjer i offentlige udbud, der nu med Rådets vedtagelse formelt er forhandlet på plads i EU. Dermed har det europæiske samarbejde leveret på de grønne ambitioner for transportsektoren med helt konkrete tiltag, og det vækker glæde hos ITD.

Vejen frem

- Der er ingen tvivl om, at vi i ITD anser fælles europæiske regler som vejen frem for den grønne omstilling, fordi det sikrer fair og lige vilkår for alle transportvirksomheder. Derfor er vi naturligvis også meget tilfredse med, at lovene endeligt er forhandlet på plads, da lovgivningsproceduren i det europæiske system kan være en tung proces, siger chefkonsulent i ITD Lasse Kristoffersen.

 

Han opfordrer samtidig EU til at igangsætte flere tværeuropæiske tiltag:

- I Bruxelles har lovgiverne desværre overset en række relativt simple tiltag som, vi ved, virker. Eksempelvis ser vi gerne, at man genbesøger vægt- og dimensionsbestemmelserne, der fra den ene dag til den anden vil kunne understøtte den løbende effektivisering af godstransporten til gavn for både klima, miljø og konkurrenceevne.

Ingen sovepude

For ITD er det imidlertid vigtigt, at europæiske klimasejre ikke bliver en sovepude for politikerne herhjemme.

 

- Vi skal meget gerne nå derhen i den danske klimadebat, at de grønne ambitioner også munder ud i konkrete tiltag for den tunge transport. Her er det selvfølgelig afgørende, at man holder blikket stift rettet mod resten af Europa, så lovgivningen spiller sammen til fordel for danske transport- og logistikvirksomheders konkurrencesituation, siger Lasse Kristoffersen.

Læst i alt:

23 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger