ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

6. marts 2018 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Udstationering: ITD imod internationale regler

6. marts 2018 - 02:15

Efter intens debat blandt IRU’s medlemsorganisationer – ved et møde i International Road Transport Unions forbindelseskomité i Bruxelles – ønsker IRU nu, at de enkelte landes medlemsorganisationer spiller ind med nationale synspunkter om udstationering.

 

Står stærkere

 ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, er ikke utilfreds med resultatet, da det betyder, at ITD’s synspunkter om udstationering kan stå stærkere i debatten.

 

Anders Jessen, chefkonsulent i ITD:

 

- Sammen med mange andre transportorganisationer i Europa har vi gjort det klart, at vi kan acceptere udstationeringsreglerne ved chaufførers udførelse af henholdsvis cabotage og kombitransporter. Men vi kan slet ikke acceptere udstationering for internationale transporter. Det ville potentielt betyde, at en eksportchauffør skulle aflønnes efter mange EU-landes vidt forskellige løn- og ansættelsesregler, for eksempel ved en tur fra Danmark til Spanien.

Duer ikke

 Anders Jessen tilføjer:

 

- Vi arbejder fortsat på en fælles europæisk løsning, der både er mulig at implementere og overholde for transportområdet. Det duer ikke, at man vil pålægge de enkelte transportvirksomheder håbløst komplicerede regler, der ikke kan gennemføres i praksis.

 

På IRU-mødet blev Vojtěch Hromíř fra Tjekkiet valgt som præsident for CLTM-komiteen.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger