24. februar 2022 - 08:27

App linkNu på Google Play

ITD: Chaufførmanglen er historisk høj

ITD: Chaufførmanglen er historisk høj

24. februar 2022 - 08:27

Manglen på chauffører er historisk høj, og alene i Danmark mangler der omkring 10.000 lastbilchauffører, vurderer ITD. Situationen er alvorlig og kræver politisk handling. Det er budskabet fra ITD, som i dag deltager i en høring med transportminister Trine Bramsen om den udtalte chaufførmangel i Danmark.

 

Hos ITD er man derfor glad for at Trine Bramsen har holdt fast i høringen, som blev besluttet efter et samråd med den tidligere transportminister Benny Engelbrecht i 2021 om netop problemet med manglende i arbejdskraft i vognmandsbranchen.

 

-Vi er glade for, at Trine Bramsen har valgt at afholde høringen om chaufførmanglen få uger efter sin tiltrædelse. For det er det mest presserende problem lige nu i branchen. Hver anden virksomhed har problemer med at skaffe chauffører, og lastbiler holder bogstavelig talt stille på ude på gårdspladserne, siger Henriette Kjær, politisk chef i ITD, i en pressemeddelelse.

-Vores medlemsvirksomheder ved godt, at de skal gøre en ekstra indsats for at holde på chaufførerne og rekruttere nye. Men det er en uholdbar situation, for over halvdelen af chaufførerne i dag er over 50, og mange er på vej på pension. Samtidig er der kæmpe efterspørgsel på transport, hvilket betyder, at   vognmandserhvervet er hårdere ramt end andre brancher, der også har svært ved at skaffe arbejdskraft. Så der er i den grad behov for, at der politisk gøres en ekstra indsats for at skaffe flere chauffører, siger Henriette Kjær.

 

Derfor vil ITD opfordre transportminister Trine Bramsen til at udarbejde en konkret plan for, hvad man politisk vil gøre for at få flere ind i faget, og her peger Henriette Kjær på behovet for at få flere kvinder til at interessere sig for chaufførfaget.

- Der er et kæmpe potentiale for at få flere kvinder ind i branchen. I dag har vi kun 2% kvindelige chauffører, og det er ikke godt nok. Hos ITD har vi taget initiativ til at nedsætte et kvindepanel, der er kommet med anbefalinger til, hvad der kan gøres for at få flere kvinde til at søge ind i faget. Og noget af det, vi har fået øje på, er, at der er et kæmpe frafald af kvinderne på transportelevuddannelse og på de AMU-uddannelser, der uddanner chauffører. Det skal vi have taget fat på i samarbejde med transportministeren, siger Henriette Kjær.

 

Og som minister for både transport og ligestilling vil det ifølge ITD fx være oplagt at tage fat i den skæve kønsfordeling i branchen.

-Vi har en lang række forslag til, hvad man konkret kan gøre for at få flere chauffører og fastholde de eksisterende chauffører. Vi har netop holdt en netværksdag med 100 kvinder fra transport- og logistikbranchen. Og der bør være mere politisk fokus på at fjerne de barrierer, der afholder kvinder for at komme ind i branchen, siger Henriette Kjær, som ser frem til det videre samarbejde med Transportminister Trine Bramsen om udfordringerne.

Høringen om chaufførmangel finder sted kl. 12.30-15.30 i Transportministeriet.

Læst i alt:

1924 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke