13. november 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD: De ældre må gerne blive lidt længere

13. november 2018 - 01:44

Under de igangværende finanslovsforhandlinger drøftes et forslag om at hæve beløbsgrænsen og lade de ældre tjene op til 100.000 kroner om året uden at blive modregnet i pensionen. Forslaget bliver vel modtaget hos ITD, som bifalder alle initiativer, der kan fastholde erfarne og velkvalificerede medarbejdere på arbejdsmarkedet, lyder det i en nyhedsmail fra brancheorganisationen.

 

Erfarne chauffører, der kan manøvre sikkert på vejene, og som har kendskab til transporterhvervet, er efterspurgte hos virksomhederne. Lige nu er situationen den, at 50 procent af alle lastbilchauffører er over 50 år, og 15 procent har rundet de 60 år. Derfor er der et presserende behov for initiativer, som gør det attraktivt for de ældre at forlænge tiden på arbejdsmarkedet, lyder det videre.

»I transporterhvervet står vi med en reel udfordring, da hovedparten af vores medarbejdere har rundet det skarpe hjørne. Derfor hilser vi også alle de initiativer, der kan være med til at gøre det mere attraktivt at blive længere i jobbet, velkommen. I vores erhverv er erfaring virkelig en force, og de ældre medarbejdere er efterspurgte. Så hvis nogen kan overtales til at tage en ekstra tørn ved at droppe pensionsmodregning, så er vi meget positive over for det,« siger Trine Schiørring Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked.

 

Tænketanken CEPOS har lavet en analyse, der viser, at de ældre bliver længere og længere tid på arbejdsmarkedet, og det er en stor økonomisk gevinst for samfundet, fordi de ældre på den måde er med til at finansiere deres alderdom. Derfor mener ITD også, at man bør gå videre og se på, om der kan gøres noget for at gøre det mere attraktivt for den ældre del af arbejdsstyrken, også dem der kan vælge at gå på efterløn – i stedet at fortsætte karrieren.

»Vi hører fra virksomhederne, at de ældre medarbejdere siger stop, når det ikke kan betale sig at arbejde, fordi efterlønnen ”kalder”, selvom de egentlig gerne fortsat vil arbejde. Når de så når pensionsalderen, melder de sig klar igen. Det er en paradoksal situation, for begge parter kunne jo bruge hinanden. Her mangler der simpelthen incitamenter, og derfor er det oplagt at gå ind og undersøge, om der er tiltag, der kunne gøre det mere attraktivt for gruppen af ældre medarbejdere at forlænge arbejdslivet,« siger Trine Schiørring Plesner.

Læst i alt:

788 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger