23948sdkhjf

ITD: Femern-forbindelsen giver mere effektiv godstransport

Ved årsskiftet 2021 går byggeriet af den danske del af Femern-forbindelsen i gang. Det er konsekvensen af en politisk aftale i Folketinget, som er truffet fredag den 24. april 2020. Med aftalen om at sætte gang i byggeriet får projektet nu en tiltrængt fremdrift, og det glæder ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

»Femern-forbindelsen er en vigtig korridor, som vil bidrage til at binde Danmark og Tyskland tættere sammen. Det betyder, at godset langt hurtigere og mere effektivt kan transporteres fra Skandinavien til resten af Europa til gavn for både virksomheder og transportbranchen. Så aftalen om at sætte gang i byggeriet på den danske side er en rigtig god nyhed for vejgodstransporten, og der er grund til at rose alle partier i forligskredsen for beslutningen,« siger Carina Christensen.

Femern-forbindelsen bliver i lighed med Storebælts- og Øresundsbroerne finansieret af brugerne og bliver med sine 18 km verdens længste sænketunnel for både biler og tog. Byggeriet vil blive påbegyndt 1. januar 2021 og forventes at stå færdig medio 2029.

Aftalen med Tyskland om anlæggelse af en fast forbindelse over Femern Bælt blev indgået i 00erne og har efterhånden mange år på bagen. Da Carina Christensen som transportminister i september 2008 underskrev en juridisk bindende traktat om Femern Bælt-forbindelsen med den tyske transportminister Wolfgang Tiefensee, var målet, at den faste forbindelse over Femern Bælt skulle åbne for trafik i 2018. Sådan kom det på ingen måde til at gå, og projektet har både før og siden haft en meget tung opstart. Der har blandt andet været diskussioner, om det skulle være bro eller tunnel, om EU-støtte, og ikke mindst har retssager anlagt af tyske miljøorganisationer været med at forsinke projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062