11. februar 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD-forslag: Undtag lastbilerne for reglerne om konfiskering

ITD-forslag: Undtag lastbilerne for reglerne om konfiskering

11. februar 2021 - 01:44

Partierne på Christiansborg behandler i disse dage et nyt lovforslag, der skal gøre det muligt at konfiskere køretøjer uanset ejerforhold, hvis de anvendes til vanvidskørsel. Det gælder også for lastbiler. Men ifølge ITD er det ikke rimeligt, at vognmændene risikerer at miste deres levebrød på baggrund af et lovforslag, hvis hensigt er at bekæmpe vanvidskørsel ved ekstremt høje hastigheder. Derfor har foreningen henvendt sig til Folketingets Transportudvalg med et forslag om, at de kommende regler alene bør gælde køretøjer med en totalvægt under 3.500 kg.

 

- Vi har alle hørt de frygtelige historier, hvor hensynsløse personer med fuldt overlæg bringer andres liv i fare. Det skal selvfølgelig stoppes her og nu. Når det er sagt, så rammer man helt forbi skiven ved at sidestille vores branche med gaderæs eller individer, der bevidst forsøger at forhindre politiet i at udføre deres arbejde. Det er i princippet konsekvensen af den her lov, selvom det hverken er vores medlemmer eller deres chauffører, der er årsagen til lovforslaget, siger politisk chef i ITD, Henriette Kjær, og fortsætter:

- Det er dybt urimeligt, at et problem, der er opstået hos privatbilisterne, skal ligge den tunge erhvervstransport til last. I værste fald risikerer man helt at fjerne forretningsgrundlaget for den enkelte vognmand ved en konfiskering af lastbilen, og det kan ikke være formålet med lovforslaget. Det bekræfter førstebehandlingen i Folketingssalen mig også i, hvor den tunge vejgodstransport slet ikke blev nævnt.

 

Ifølge ITD stilles transport- og logistikbranchen i en uklar og meget uheldig situation, hvis ikke den tunge erhvervstransport undtages de skærpede regler om vanvidskørsel.

 

- Vi er klare over, at denne lov er møntet på personbiler. Men lovens formuleringer er uklare i forhold til lastbiler. Det giver anledning til løftede øjenbryn, da det er vores opfattelse, at der gives for vide rammer til at konfiskere lastbilen på baggrund af en vurdering foretaget ude på landevejen. Vi sætter dog vores lid til, at almindelig sund fornuft sejrer i den her sag, men vi holder naturligvis blikket stift rettet mod de igangværende forhandlinger på Christiansborg, siger Henriette Kjær.

Læst i alt:

297 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger