31. marts 2020 - 19:12

App linkNu på Google Play

ITD går til EU-Domstolen i PostNord-sag

ITD går til EU-Domstolen i PostNord-sag

31. marts 2020 - 19:12

ITD’s klage til EU-Kommissionen over ulovlig statsstøtte til PostNords datterselskab PostNord Logistics har endnu ikke ført til, at EU-Kommissionen har åbnet den formelle undersøgelsesprocedure. Derfor tager ITD nu EU-Kommissionen til EU-Domstolen, oplyser brancheorganisationen.

 

I november 2018 klagede ITD til EU-Kommissionen over ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics, fordi selskabet, der er ejet af PostNord Group AB og dermed indirekte af både den danske og den svenske stat, befinder sig i direkte konkurrence med de private aktører på transport- og logistikmarkedet.

 

ITD lagde i sin klage vægt på, at statsstøtten til PostNord Logistics – flere kapitalindsprøjtninger på mere end 70 millioner kroner samt angiveligt mange gratis ydelser fra Post Danmark – ifølge branchen tillader selskabet at dumpe priserne på fragt med alvorlige konsekvenser for de private aktører.

PostNord Logistics har givet underskud i seks år siden 2013, og ifølge ITD må kapitaltilskuddene derfor betragtes som statsstøtte.

 

Selvom der nu er gået mere end 16 måneder efter ITD’s klage blev sendt, og ITD har indsendt flere indlæg til EU-Kommissionen, har EU-Kommissionen endnu ikke åbnet den formelle undersøgelsesprocedure for at kulegrave sagen. Procedureåbningen er vigtig, da den er en forudsætning for, at Kommissionen kan træffe afgørelse om, at støtten, som PostNord Logistics nyder godt af, er ulovlig og skal tilbagebetales.

 

»Vi har lagt massivt pres på Kommissionen i sagen om ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics, men hvis det ikke giver det forventede resultat, må vi gå Domstolens vej. Vi vil med sagen have vished for, at statsstøtten til PostNord Logistics ikke bidrager til at udkonkurrere de private vognmænd,« siger Carina Christensen, adm. direktør for ITD.

Læst i alt:

642 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger