22. april 2022 - 14:20

App linkNu på Google Play

ITD: Godt med start på forsøg, men ordningen bør udvides til flere veje

ITD: Godt med start på forsøg, men ordningen bør udvides til flere veje

22. april 2022 - 14:20

Transportminister Trine Bramsen igangsætter nu forsøg med at tillade dobbelttrailere, som er vogntog op til 32 meter. Forsøget igangsættes på en strækning mellem Aarhus og Høje Taastrup.

 

ITD tager positivt imod initiativet, men opfordrer til at fortsætte arbejdet med en forsøgstrækning på omkring 900 kilometer, som Transportministeriet tidligere har lagt op til.
 
ITD roser desuden transportministeren for at sætte sat gang i forsøget, som vil give muligheder for at effektivisere en række transporter, som der er stor efterspørgsel efter i branchen.
 
- Det er meget positivt, at ministeren har taget initiativ til hurtigst muligt at få igangsat et forsøg med dobbelttrailere i Danmark, som vi i ITD har kæmpet for at få indført. Vi vil gerne kvittere for, at aftalepartierne har lyttet til vores ønske om at styrke effektiviteten i branchen til gavn for klimaet, siger Carina Christensen, adm. Direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.


Selvom ITD er tilfredse med, at dobbelttrailerforsøget nu bliver en realitet, så anbefaler organisationen, at man hurtigst muligt udvider forsøget, så rammerne stemmer overens med det reelle behov i branchen.  
 
- Vi må også huske på, at forsøget igangsættes på en vejstrækning på godt 300 kilometer, selvom der er potentiale for at køre med de store lastbiler på i hvert fald 900 km. vejnet, siger Carina Christensen med henvisning til Transportministeriet rapport fra dec. 2021, som anbefalede en større forsøgsordning.


-Derfor opfordrer vi til, at der fortsat arbejdes på en mere ambitiøs plan for udrulningen af forsøget. Det gælder også i forhold til en højere generel vægtgrænse, men også det berørte vejnet. Her kan man roligt kan læne sig op ad modulvogntogsforsøget, hvor der er tilknyttet virksomhedsordning, der giver mulighed for at virksomheder kan koble sig op på vejnettet, slutter Carina Christensen.

Læst i alt:

753 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger