16. november 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Hilser rabat på P-afgiften velkommen

Hilser rabat på P-afgiften velkommen

16. november 2020 - 01:46

Jakob Bargmann

Det kniber gevaldigt med at få indkrævet pengene fra udenlandske chauffører og vognmænd, når de her i landet modtager en afgift for ulovlig parkering på de statslige rastepladser.

 

Men nu lægger transportministeren med et lovforslag op til, at der skal ydes en rabat på op til 50 procent af afgiften på 2.040 kroner, hvis man betaler P-afgiften hurtigt. Det er nemlig ministerens forventning, at man med lovforslaget, der forventes fremsat i december 2020, styrker lysten hos chauffører og vognmænd til at betale P-afgiften.

 

Hos vognmandsorganisationen ITD hilser man en rabat på P-afgiften til de gode betalere velkommen.

 

Mens man hos kollegaerne fra DTL finder det yderst tvivlsomt, at et nedslag i P-afgiften vil få udenlandske chauffører og vognmænd til at betale afgiften, er man lidt mere optimistisk hos ITD:

- Særligt i forhold til udenlandske lastbiler kan effektiv inddrivelse være vanskeligt, hvorfor den foreslåede differentiering af afgifterne i forhold til betalingstidspunktet formentligt vil kunne skabe et større incitament til rettidig betaling. Det er dog vigtigt at følge udviklingen nøje i forhold til at sikre, at tiltaget får effekt i praksis, lyder det fra ITD i det høringssvar, man har formuleret til lovforslaget.

 

ITD påpeger, at det er helt afgørende, at reglerne håndhæves effektivt, da der ikke skal kunne opnås en uretmæssig konkurrencefordel ved at undlade af betale P-afgiften.

 

Og så påpeger ITD også det helt grundlæggende problem, at mange P-afgifter skyldes mangel på rastepladser - særligt i hverdagene.

 

- Chaufførerne har derfor i stigende grad vanskeligt ved at finde ledige pladser til afvikling af deres lovpligtige hvil. Samtidig med at der med lovforslaget sættes fokus på at effektivisere inddrivelsen af afgifter, bør der tages initiativ til at øge kapaciteten på rastepladserne gennem en mere effektiv udnyttelse. ITD opfordrer i den forbindelse til, at der tages udgangspunkt i de forslag til forøgelse af lastbilsparkeringspladser, som Vejdirektoratet har udarbejdet, lyder det fra vognmandsorganisationen.

Bliver lovforslaget vedtaget i sin nuværende form, indføres en rabat på henholdsvis 50 procent for betaling inden for 5 dage fra P-afgiftens udstedelse samt en rabat på 25 procent, hvis afgiften betales mellem 6 og 24 dage fra afgiftens udstedelse. Differentieringen vil gælde for både danske og udenlandske køretøjer.

Læst i alt:

468 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke