1. marts 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD: Mange gode takter i DI’s udspil til infrastruktur

1. marts 2019 - 01:44

DI har præsenteret deres udspil til en ny investeringsplan for dansk infrastruktur i perioden 2020-2030. Samlet foreslås det, at der skal investeres i ny infrastruktur for cirka 70 milliarder kroner de kommende 10 år, herunder op mod 50 milliarder kroner i vejinfrastrukturen.

 

»I ITD hilser vi DI Transports udspil til en ny investeringsplan for infrastrukturen velkommen. Der ligger nogle velvalgte principper til grund for udspillet, som vi er meget enige i. Vi deler fuldt ud målet om, at vi skal have mest og bedst mulig infrastruktur for de penge, som der investeres, og en infrastruktur i verdensklasse,« siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen, i en pressemeddelelse.

 

Ifølge DI skal midlerne placeres i Infrastrukturfonden og udmøntes løbende i takt med, at projekterne gennemføres.

»Vi er enige med DI, at midlerne bør placeres i Infrastrukturfonden, så det ikke bliver en del af de årlige finanslovsforhandlinger at udmønte en flerårig investeringsplan. Vi ser, ligesom DI, også gerne, at de tre forskellige forligskredse på området samles. For os er det vigtigt, at en samlet ny plan er både visionær og langsigtet, samtidig med at den løser Danmarks vigtige trængselsudfordringer,« siger Carina Christensen.

 

Pengene til investeringer i infrastrukturen skal ifølge DI komme fra den skattefinansierede investeringsramme for perioden 2020-2030.

 

»70 milliarder kroner er selvfølgelig mange penge, men behovet for investeringer på området er også meget stort. Det havde været modigt, hvis DI havde åbnet op for at se på yderligere finansieringskilder som for eksempel intelligente vejafgifter, som kan være trængselsregulerende, og hvor provenuet er øremærket investeringer i infrastruktur, siger Carina Christensen.

Udover DI Transport har også Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri og Dansk Vejforening samt Socialdemokratiet fremlagt forslag til en udbygning af den danske vejinfrastruktur. Det forventes samtidigt, at regeringen snart kommer med sit infrastrukturudspil.

DI Transports udspil til en investeringsplan for 2020-2030 kan læses her.

Læst i alt:

270 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger