18. december 2020 - 12:50

App linkNu på Google Play

ITD: Mange positive elementer i politiaftalen

ITD: Mange positive elementer i politiaftalen

Foto: Kim Matthai Leland

18. december 2020 - 12:50

Tirsdagens brede politiforlig på Christiansborg skal sikre et bedre nærpoliti til almene politiopgaver tættere på borgerne. Opgaver vedrørende udstedelse af særtransporttilladelser overdrages fra politiet til Vejdirektoratet, mens andre administrative opgaver overføres til Færdselsstyrelsen. Ændringerne hilses velkommen hos ITD, der forventer hurtigere og mere effektiv sagsbehandlingstid.

 

- I ITD hilser vi politiaftalen meget velkommen. Særligt vores særtransportmedlemmer øst for Lillebælt har hen over sommeren oplevet urimeligt lange sagsbehandlingstider, når de har ansøgt om særtransporttilladelser under det nuværende setup, så ændringen skulle gerne sikre en bedre og mere smidig løsning for fremtiden, siger Steffen Johannsen, chefkonsulent hos ITD.

 

Han mener, at overflytningen af opgaven kan indebære flere fordele for branchen:

 

- Det er helt sikkert muligt at gøre processen med ansøgninger om særtransporttilladelser mere smidig og enkel, ikke mindst ved brug af digitale og semiautomatiske løsninger. Vi har tiltro til, at Vejdirektoratet er den rette myndighed til at varetage opgaven med udstedelse af særtransporttilladelser for fremtiden. Vejdirektoratet har i mange år været dybt involveret i afvikling af særtransporter i Danmark, og derfra har Vejdirektoratet høstet stor erfaring i forbindelse med forskellige tunge og omfangsrige transportprojekter, vej- og brobegrænsninger samt løbende vejarbejder, der medfører restriktioner for særtransporter. Dermed er der et godt udgangspunkt at bygge videre på, siger Steffen Johannsen.

Samtidig tror og håber ITD på, at politiet med overflytningen får frigjort ressourcer til egentlige politi-kerneopgaver.

 

Den nye ordning træder i kraft 1. oktober 2021.

 

Den nye politiaftale finansieres blandt andet ved at frigøre cirka 115 politibetjente gennem en ressortoverdragelse, hvor afviklingen af teori- og køreprøver, udstedelse og administration af kørekort samt udstedelse af takografkort overdrages fra politiet til Færdselsstyrelsen.

 

Hermed opfyldes flere af ITD’s ønsker til politireformen, eftersom en del administrative opgaver flyttes til Færdselsstyrelsen. De frigjorte politibetjente forbliver i politiet og medvirker til at styrke den operative kapacitet i politiet.

Læst i alt:

416 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke