29. april 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

ITD: Manglende vejskat skal straffes konsekvent

ITD: Manglende vejskat skal straffes konsekvent

29. april 2020 - 01:45

ITD reagerer nu på Lastbil Magasinets omtale af snyd med vejskatten herhjemme, som ifølge tungvognspolitiet er eksploderet.

 

Der skal være fair konkurrence, og det skal ikke kunne betale sig at snyde, mener ITD, der glæder sig over, at et opdateret IT-system har gjort det lettere for politiet at håndhæve reglerne og bøderne for betaling af vejbenyttelsesafgift.

 

Antallet af sager om manglende betaling af vejbenyttelsesafgift har ifølge politiet været stigende den seneste tid. Politiet har dog nu fået et opdateret IT-system, som betyder, at man hurtigt kan tjekke op på, om en lastbil har betalt den lovpligtige vejbenyttelsesafgift og udskrive en bøde, hvis det viser sig, at det ikke er tilfældet. Hos ITD er man glad for, at politiet nu mere effektivt kan gribe ind over for overtrædelserne.

»Det er rigtigt positivt, at politiet nu har fået bedre værktøjer i jagten på de virksomheder, der ikke betaler vejbenyttelsesafgifter, hvilket tilsyneladende sker i stigende omfang. Det er helt uacceptabel og unfair konkurrence, og vi mener i ITD, at sådanne overtrædelser skal sanktioneres hurtigt og konsekvent, og bøderne skal kunne mærkes. Det skal ikke kunne betale sig at snyde med vejbenyttelsesafgiften,« siger politisk chefkonsulent i ITD, Mads Røddik Christensen.

 

Politiets opdaterede IT-system blev taget i brug i begyndelsen af marts 2020, og i ITD hæfter man sig ved, at det er ny teknologi, der har hjulpet tungvognspolitiet.

 

»Vi glæder os over de positive resultater af politiets brug af nye digitale løsninger, og vi vil klart opfordre til, at man også i Danmark generelt bliver ved med at forfølge nye innovative teknologiske løsninger for at sikre en effektiv og konsekvent kontrolindsats,« siger Mads Røddik Christensen.

Læst i alt:

631 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger