25. september 2019 - 10:00

App linkNu på Google Play

ITD om godkendt vejpakke: En milepæl

ITD om godkendt vejpakke: En milepæl

25. september 2019 - 10:00

Tirsdag lykkedes det i Europa-Parlamentet transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. Hos ITD glæder man sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, mødes med hver deres vejpakkemandat i bagagen og forhandle sig frem til fælles regler for vejgodstransportbranchen.

 

Efter flere processuelle vanskeligheder og politiske gruppers udfordringer af det forhenværende parlaments beslutning om at gå videre med Vejpakken er det endelig blevet afgjort, at Vejpakken skal i trepartsbehandling, hvor institutionerne skal forhandle og afdække kompromisløsninger for henholdsvis udstationering, cabotage og køre- og hviletid.

 

»Beslutningen er en vigtig milepæl for Vejpakken efter en lang stagnationsperiode i EU’s institutioner. I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves,« siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic, i en pressemeddelelse.

Ud over mandatet til udstationering, cabotage og køre- og hviletid har Europa-Parlamentet tillige godkendt øvrige forhandlingsmandater, herunder mandatet til Eurovignette-direktivet, kombidirektivet og direktivet om elektronisk godstransportinformation.

Læst i alt:

742 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger