22. januar 2019 - 09:19

App linkNu på Google Play

ITD på banen for at knække ulykkeskurve

22. januar 2019 - 09:19

På baggrund af et stigende antal dødsulykker i vejgodstransporten i 2018 har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besluttet at sætte gang i en række nye indsatser, der skal vende den negative udvikling. Udviklingen vækker også bekymring hos ITD, som derfor glæder sig over udspillet fra ministeren, lyder det i en pressemeddelelse fra ITD.

 

Tilsyn, vidensdeling og større åbenhed skal bidrage til, at vejgodstransportbranchen oplever et 2019 med færre ulykker. Arbejdstilsynet skal i forbindelse med deres tilsyn blandt andet have øget fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande. Arbejdstilsynet skal derudover løbende mødes med branchen for at analysere alvorlige ulykker, og så skal tilsynet informere mere målrettet om indsatsen og forebyggelsesinitiativer på hjemmesiden.

»Det er positivt, at ministeren nu sætter gang i at løfte sikkerheden på arbejdspladserne i transportbranchen. Vi er helt enige med ministeren i, at vi skal have knækket ulykkeskurven. Intentionerne om en målrettet indsats og fokus på forebyggelse er helt rigtige. Det er også glædeligt, at ministeren lægger op til en høj inddragelse af branchen, og fra ITD´s side stiller vi meget gerne op,« siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling.

 

Ifølge pressemeddelelsen fra ministeriet skal de sidste detaljer i indsatsen falde på plads i januar i tæt samarbejde med parterne i branchen.

Læst i alt:

586 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger