18. september 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD på kongres om ITS

18. september 2018 - 01:44

København er hele uge 38 vært for den internationale trafikkongres ITS World Congress 2018, som handler om, hvordan man kan bruge intelligente trafiksystemer til at løse nogle af tidens udfordringer som trængsel, trafiksikkerhed, klima og luftforurening. ITD deltager i kongressen for at se nærmere på, hvad den teknologiske fremtid bringer, og hvordan ITS kan anvendes i transporterhvervet, oplyser brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

 

Omkring 4000 forskere, virksomhedsledere, udviklere og internationale beslutningstagere, der til daglig beskæftiger sig med intelligente trafiksystemer, er i denne uge samlet i Bella Centret for at dele ud af deres viden og erfaringer med ITS. På kongressen deltager også 400 udstillere, som medbringer et bredt udsnit af ITS-systemer og –løsninger, som gæsterne har mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med.

ITS-kongressen er især vigtig for transporterhvervet, hvor de nye intelligente systemer kan være med til at skabe bedre flow i trafikken og øge trafiksikkerheden blandt andet ved hjælp af selvkørende biler og digitale løsninger til infrastruktur, lyder det fra ITD.

 

»ITS-kongressen er en enestående mulighed for at se ind i den teknologiske krystalkugle. Her får vi lejlighed til at se de nyeste ITS-løsninger og høre nogle af de fremmeste forskere give konkrete bud på, hvordan løsningerne kan være med til at skabe bedre livskvalitet for både trafikanter og borgere, og det er jo uhyre relevant for vejgodstransporten,« siger Mads Røddik Christensen, chefkonsulent i ITD.

 

Hovedtemaet på kongressen er ”Quality of Life”, hvor ITS-løsningerne skal være med til at skabe levende og grønne byer med bedre mobilitet og trafiksikkerhed og mindre CO2-udslip. Herudover sætter kongressen grøn vækst på dagsordenen, for de nye ITS-løsninger er også med til at skabe nye erhvervsmuligheder og flere arbejdspladser.

»I ITD arbejder vi strategisk med fremtidsscenarierne for det danske vejgodstransporterhverv. Vi har blandt andet nedsat vores eget vækstpanel, som skal stille skarpt på de teknologiske muligheder og løsninger, som fremtiden bringer. Det er vigtigt, at vi er på forkant disse, så virksomheder fra start kan udnytte dem optimalt. Det kan i dag være svært at få overblik over de mange nye teknologier. Vores opgave er at forsøge at bringe det i øjenhøjde med vores medlemmer og åbne deres øjne for de nye teknologiske muligheder. Det er nødvendigt for at sikre at Danmark kan fastholde sin position som en internationalt førende transportnation,« slutter Mads Røddik Christensen.

 

ITS verdenskongressen ventes at tiltrække omkring 10.000 besøgende, og den fungerer også som udstillingsvindue for danskudviklede transportløsninger og forskningsresultater.

Læst i alt:

138 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger