28. september 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

ITD: PostNord bør droppe oprustning

28. september 2018 - 01:43

PostNord har netop meldt ud, at selskabet har påtænkt at åbne 100 nye pakke-afhentningssteder for at kunne formidle den stigende mængde pakkepost, som e-handlen har medført. ITD opfordrer ejerne af PostNord – den danske og den svenske stat – til at overlade pakkemarkedet til de private transport- og logistikvirksomheder, lyder det i en nyhedsmail fra ITD.

 

For bedre at kunne håndtere alle de pakker, som borgernes stigende e-handel medfører, har PostNord besluttet sig for at etablere 100 nye steder, hvor man selv kan hente eller aflevere sin post eller sine pakker. Poststederne skal placeres i supermarkeder eller kiosker landet over.

 

Beslutningen kritiseres af ITD, som netop har stævnet EU-Kommissionens afgørelse fra maj 2018 om ny statsstøtte til PostNord til EU-Domstolen.

»I ITD mener vi ikke, at det er en statslig opgave at varetage pakkeleveringer, som uden problemer kan varetages af private transportvirksomheder. I stedet for nu at opruste med 100 nye postindleveringssteder for at vinde pakkemarkedet, burde PostNord overlade pakkemarkedet til de private transportvirksomheder. Konkurrencen på pakkemarkedet er i forvejen benhård, og der er ikke plads til en statsstøttet aktør,« siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Læst i alt:

564 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger