15. januar 2021 - 09:40

App linkNu på Google Play

ITD: Privat opkrævning af parkeringsbøder er fornuftig – men løsningen er flere parkeringspladser

ITD: Privat opkrævning af parkeringsbøder er fornuftig – men løsningen er flere parkeringspladser

15. januar 2021 - 09:40

For at styrke opkrævningen af parkeringsbøder fra udenlandske lastbiler på rastepladserne langs motorvejsnettet overgår opgaven fra Færdselsstyrelsen til det private Euro Parking Collection. Dermed håber man at kunne få langt flere udenlandske virksomheder til at betale de bøder, de skylder. I dag er det kun omkring hver femte bøde til en udenlandsk lastbil, der bliver betalt, i modsætning til bøder udskrevet til dansk indregistrerede lastbiler, hvor rundt regnet fire ud af fem bliver betalt.

 

Initiativet hilses velkommen af ITD, der samtidig gør opmærksom på, at løsningen først og fremmest ligger i at sikre, at der ikke er grund til at udskrive bøder i første omgang.

 

- Det godt, at man nu styrker opkrævningen af ubetalte parkeringsbøder, så der er lige vilkår for alle. Men helt basalt drejer det sig om, at lastbilchauffører skal have mulighed for at parkere uden at risikere bøder. Når vi ser så mange parkeringsbøder på rastepladserne, er det jo udtryk for, at der er for få pladser, og det sætter chaufførerne i et helt urimeligt valg mellem at få en bøde eller risikere at overskride køre- og hviletidsbestemmelserne i jagten på en ledig plads, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

ITD arbejder derfor på, at den kommende infrastrukturplan indeholder konkrete initiativer til udvidelsen af rastepladskapaciteten. Vejdirektoratet vurderede i 2018, at kapaciteten på 21 rastepladser langs motorvejsnettet, hvor manglen er særlig udtalt, kan mere end fordobles til i alt 825 parkeringspladser med en investering på cirka 180 mio. kroner.

 

- Der bliver udskrevet alt for mange parkeringsbøder langs motorvejene, og det får vi først for alvor ændret, når der er pladser nok. Derfor er det bare med at få anlagt nogle flere pladser – så slipper man også for alle problematikker om opkrævning, siger Henriette Kjær.

Læst i alt:

228 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke