9. marts 2022 - 12:04

App linkNu på Google Play

ITD: Regeringen bør sikre hjælp til transportvirksomhederne

ITD: Regeringen bør sikre hjælp til transportvirksomhederne

9. marts 2022 - 12:04

Europa-Kommissionen rækker med en ny energipakke nu en hjælpende hånd ud til de virksomheder, der er ramt af de eskalerende energipriser, som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

 

Med udspillet gør kommission det muligt for medlemslande at føre de indtægter, der er kommet fra energiafgifter, tilbage til forbrugerne og virksomhederne. Kommissionen vil også se på, om statsstøttereglerne midlertidigt kan lempes, så der kan ydes direkte støtte til virksomheder, der er ramt af de høje energipriser

 

ITD hilser det velkomment, at man i Kommissionen har blikket rettet på de virksomheder, der lige nu rammes massivt af de historisk høje energipriser. Ikke mindst transportvirksomhederne rammes i disse dage og uger ekstremt hårdt af stejlt stigende priser på diesel og benzin. Situationen er alvorlig for mange transportvirksomheder, som frygter for prisstigninger hver eneste dag og for hvor stigningerne ender, lyder det fra ITD i en pressemeddelelse.

-Europa står i en yderst vanskelig situation, men det ændrer ikke ved, at vi bliver nødt til at forholde os til, at mange virksomheder lider voldsomt lige nu. Derfor glæder jeg mig også over, at Europa-Kommissionen nu introducerer nye værktøjer, som vil kunne tages i brug for at hjælpe og kompensere de hårdt ramte virksomheder. Jeg vil opfordre regeringen og Folketinget til at se positivt på energiudspillet fra Kommissionen og arbejde på højtryk for en ordning, som i det mindste delvist lemper omkostningerne for brændstof-intensive virksomheder, så de fortsat kan skabe vækst og danske arbejdspladser, lyder opfordringen fra ITD's bestyrelsesformand, Christian Sørensen Madsen.

 

Torsdag skal EU’s stats- og regeringschefer mødes for at drøfte krigen i Ukraine. På mødet skal de blandt andet drøfte, hvordan EU kan blive uafhængig af energi fra Rusland og Europa-Kommissionens nye energipakke.

Forud for mødet vil ITD rette henvendelse til Statsministeriet for at gøre opmærksom på de store aktuelle problemstillinger for transportsektoren samt det akutte behov for politisk handling og støtteordninger, som kan hjælpe virksomhederne, der er hårdt ramt af prisstigningerne.

Læst i alt:

659 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke