16. august 2021 - 13:40

App linkNu på Google Play

ITD: Udbytterigt ministerbesøg om gas og grøn omstilling

ITD: Udbytterigt ministerbesøg om gas og grøn omstilling

På billedet ses Benny Engelbrecht (th) i førerhuset med adm. direktør Ib Andersen fra Alex Andersen Ølund A/S.

16. august 2021 - 13:40

Transportminister Benny Engelbrecht aflagde fredag 13. august 2021 besøg hos den Alex Andersen Ølund A/S i Odense for at høre mere om den grønne omstilling af den tunge transport. Alex Andersen Ølund A/S har for nyligt investeret i otte biogaslastbiler, der reducerer CO2-udledningen med 100 procent i forhold til konventionelle diesel-drevne lastbiler.


Ved besøget kunne transportministeren høre mere om de erfaringer, virksomheden har indhentet med indkøbet og driften af otte nye lastbiler, der bliver drevet af biogas fremfor traditionel diesel. Mødet gav også ministeren et indblik i nogle af de udfordringer, branchen står over for i forbindelse med dens bestræbelser på at tilbyde stadig mere klimavenlig transport, ligesom der også blev lejlighed til at prøve at køre en af de nye biogaslastbiler.

– Vognmandsbranchen arbejder dagligt på at nedbringe CO2-udslippet så meget som muligt, og for eksempel Alex Andersen Ølunds indkøb af biogaslastbiler er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil meget gerne endnu længere, og der har vi brug for politikernes hjælp. Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren har taget sig tid til at komme og høre nærmere om de udfordringer, vi står over for som branche, siger Christian Sørensen Madsen, formand for ITD.

 

Transportminister Benny Engelbrecht var også godt tilfreds med besøget:

 

– Transportbranchen står over for en rigtig stor opgave, og der er ikke nogen enkle svar på, hvordan den skal løses. Det kræver et godt og tæt samarbejde mellem os politikere, branchen og videnskaben – og jeg er sikker på, at vi kommer i mål, hvis vi lytter til hinanden. Før sommer afsatte vi 275 millioner kroner til omstilling af den tunge transport og 50 millioner til medfinansiering af grønne lastbiler. I dag har jeg haft en rigtig god snak med branchen om de store udfordringer, der er på vej mod den grønne omstilling, og har set, hvordan biogaslastbiler allerede er en del af flåden, siger Benny Engelbrecht.

Ud over dialog bød besøget på fremvisning af en af de nye biogaslastbiler, som ministeren fik lejlighed til at sætte sig i førerhuset på og køre en tur i på Alex Andersen Ølunds store parkeringsanlæg.

Læst i alt:

641 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger