17. juli 2017 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD: Urimelig tysk lovgivning

17. juli 2017 - 01:44

Af Redaktionen |

De tyske myndigheder er begyndt at opkræve fragtbeløbet for hele strækningen i bøde, hvis man for eksempel bliver stoppet for overlæs og overtrædelse af reglerne om søndagskørselsforbuddet i Tyskland. Det gælder også, selv om kørslen uden for Tyskland rent faktisk er lovlig. Reglerne bør laves om, lyder det i en meddelelse fra ITD.

 

I april afsagde den tyske Højesteret en dom om, at hvis en lastbil bliver stoppet for overlæs, overtrædelse af reglerne om dimensioner eller søndagskørselsforbuddet i Tyskland, så kan myndighederne opkræve en sanktion, der svarer til fragtbeløbet for hele strækningen. Det sker, selv om vognmanden overholder lovgivningen i de andre lande uden for Tyskland, han kører i.

 

ITD har haft omkring 10 sager siden april, hvor de tyske myndigheder er begyndt at håndhæve den nye praksis, og ITD mener, at de danske myndigheder nu bør reagere.

»Det er selvfølgelig op til den enkelte virksomhed at overholde gældende tysk lovgivning, når man har en transport i Tyskland. Men det er urimeligt, at tyske myndigheder kan opkræve sanktioner for transporter i for eksempel Danmark eller Sverige, hvor man har overholdt lovgivningen. Det bør vores politikere og myndigheder tage op med deres tyske kollegaer, så den tyske lovgivning bliver ændret,« siger Maria Feldberg, jurist i ITD.

 

Den nye praksis i Tyskland skyldes, at reglerne er blevet håndhævet forskelligt i de tyske delstater. Den tyske Højesteret har med sin dom slået fast, at de tyske myndigheder kan indkræve hele fragtbeløbet i sanktion, uanset om kun en lille del af transporten foregår i Tyskland og uden at tage hensyn til, om kørslen i nabolandene rent faktisk er lovlig.

Typisk betyder den nye praksis, at sanktionen bliver fordoblet i forhold til tiden før dommen, men det afhænger selvfølgelig af strækningens samlede længde. Hvis virksomheden ikke selv oplyser fragtbeløbet, vil de tyske myndigheder beregne beløbet ud fra egne takster.

Læst i alt:

1503 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk