19. januar 2021 - 11:00

App linkNu på Google Play

ITD vil have forlænget gyldigheden af EU-beviser under coronaen

ITD vil have forlænget gyldigheden af EU-beviser under coronaen

19. januar 2021 - 11:00

EU skal i morgen tirsdag diskutere en forlængelse af gyldigheden på en række dokumenter og beviser indenfor transportbranchen. Det drejer sig blandt andet om de obligatoriske chaufføruddannelsesbeviser.

 

Under normale omstændigheder skal beviserne løbende fornyes, men under coronakrisen har det været vanskeligt at gennemføre de obligatoriske kurser uden forøget risiko for coronasmitte. Derfor har man på både EU-plan og i Danmark tidligere haft forlænget gyldigheden af visse dokumenter. I Danmark har man senest forlænget visse beviser, der udløb inden den 31. december 2020 frem til den 28. februar 2021, mens forlængelsen på EU-plan kun var gældende for beviser, der udløb inden den 31. august 2020. Derfor mødes Transportgruppen i EU-Rådet i morgen for at diskutere endnu en forlængelse.

Meldingen fra Danmark er, at der bør være klar opbakning til forlængelse af gyldigheden af beviserne, og ITD opfordrer den danske transportminister, Benny Engelbrecht, til på mødet at tale for en forlængelse af beviserne på EU-plan. Hvis det ikke lykkes, bør ministeren i det mindste sikre, at de chauffører, der kun kører i Danmark, midlertidigt kan få forlænget gyldigheden af deres beviser uden at skulle tvinges på skolebænken under corona-restriktionerne.

 

- Det er klart bedst, at man bliver enige om endnu en forlængelse på EU-plan. Det burde ikke være vanskeligt, men skulle det mislykkes, bør ministeren sikre at de forlængelser, som man tidligere har besluttet og gennemført i Danmark, også kan videreføres for beviser, der udløber efter 31. december 2020. Samtidig bør ministeren også gøre sig tanker om, hvordan efterslæbet til sin tid kan indhentes, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Læst i alt:

402 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke