Iveco

17. marts 2022 - 10:31

App linkNu på Google Play

Iveco og Hyundai nærmer sig hinanden

Iveco og Hyundai nærmer sig hinanden

Fra venstre: Jaehoon Chang og Martin Zeilinger, Hyundai, samt Marco Liccardo og Gerrit Marx, Iveco.

17. marts 2022 - 10:31

Rasmus Haargaard

Hyundai Motor Company og Iveco Group har underskrevet en fælles hensigtserklæring om at undersøge mulighederne for et fremtidigt samarbejde om delt køretøjsteknologi, fælles indkøb og gensidig forsyning.

 

Underskrivelsesceremonien fandt sted i Hyundai Motors hovedkvarter i Seoul med deltagelse af Jaehoon Chang, præsident og CEO for Hyundai Motor Company; Martin Zeilinger, Executive Vice President og Head of Commercial Vehicle Development Tech Unit i Hyundai Motor Company; Gerrit Marx, CEO for Iveco Group; og Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer i Iveco Group.

 

Aftalen er det – foreløbig – første skridt i at vurdere potentialet i et samarbeje om teknologi, platforme, komponenter og systemer. Dette omfatter bl.a. elektriske drivliner, brændselscellesystemer (til brug for brint-køretøjer) og selvkørende teknologi.

CNH Industrial, som ejer Iveco, har ikke lagt skjul på, at de gerne vil sælge deres ”on road”-aktiviteter – altså primært Iveco-gruppen, og så sent som i 2021 strandede et forsøg på at afhænde Iveco til den kinesiske FAW-koncern. Om samarbejdet med Hyundai er første skridt til en decideret fusion eller overtagelse, vil fremtiden vise.

Læst i alt:

931 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke