Iveco

18. april 2021 - 19:27

App linkNu på Google Play

Kinesisk overtagelse af Iveco er strandet

Kinesisk overtagelse af Iveco er strandet

FAW Jiefang er en af Kinas største lastbil-producenter - men fik i denne omgang ikke kløerne i Iveco.

18. april 2021 - 19:27

Rasmus Haargaard

CNH Industrial NV har afbrudt forhandlinger med den kinesiske FAW-koncern om et salg af lastbil- og busproducenten Iveco.

 

»CNH Industrial bekræfter at have afsluttet forhandlinger med FAW Jiefang om selskabets On-Highway forretning, og vil fortsætte med at forfølge planerne om et frasalg af disse aktiviteter i starten af 2022,« oplyser CNH Industrial selv.

 

»CNH Industrial tror på, at der er markante muligheder for at udvikle On-Highway-forretningen ved at accelerere udviklingen af stadig mere bæredygtige transportløsninger og infrastruktur, på linje med EU’s Green Deal-ambitioner,« lyder det fra den italiensk-ejede multinationale CNH-koncern.

 

CNH Industrial er ejet af den italienske Agnelle-familie, og allerede tilbage i 2019 offentliggjorde selskabet planer om at opsplitte aktiviteterne inden for landbrugssektoren og vejtransport.

Forhandlinger med den kinesiske FAW-koncern begyndte sidste år, men er nu altså strandet – angiveligt fordi FAW’s økonomiske tilbud ikke var attraktivt nok for CNH. Det første tilbud fra CNH lød angiveligt på 3 mia. euro (22 mia. kr.), men det blev afvist – og forhandlingerne siden har altså ikke ført til enighed mellem parterne.

Læst i alt:

2468 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke