Iveco

18. april 2017 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mere gas til Vestegnen

18. april 2017 - 02:15

Hensynet til miljøet vejer tungere og tungere ved valget af lastbiler til renovationskørsel. Moderne renovationskøretøjer skal forurene så lidt som muligt - både i form af udslip og støjniveau.

 

Derfor har renovationsselskabet M. Larsen Vognmandsforretning A/S i Brøndby netop modtaget to nye Iveco EuroCargo gaslastbiler til indsamling af affald – leveret af Iveco Danmark og autoriseret Iveco-forhandler Nyscan Biler A/S i København.

 

De nye biler indsamler fremover bioaffald og såkaldt restaffald i villaområder i Egedal Kommune. Bilerne er derfor udrustet med to-delte renovationskasser fra NTM til henholdsvis bioaffald, der omdannes til biomasse, samt restaffald, der køres til forbrænding hos Vestforbrænding.

Stor CO2-reduktion

Ved kørsel på komprimeret naturgas opnår bilerne en CO2-reduktion på cirka 20 procent i forhold til kørsel på diesel. Desuden er udslippet af sundhedsskadelige partikler og NOx også markant lavere end ved kørsel på diesel.

 

M. Larsens to gasbiler skal tankes på gastankstationer i Frederikssund og Herlev, der er tilkoblet naturgasnettet. En del af den gas, som tankes fra naturgasnettet, er biogas, der produceres på flere forskellige biogasanlæg i Danmark. Tankes gaslastbilerne med ren biogas, nedsættes CO2-udledningen med cirka 90 procent i forhold til kørsel på diesel.

Teknikken

De to gasbiler - af typen Iveco EuroCargo ML120EL21-CNG - er udrustet med 6-cylindrede gasmotorer på 210 hk, konstrueret til kørsel på komprimeret naturgas (en blanding af natur- og biogas eller ren biogas).

Bilerne er udstyret med 5-trins automatgear, har en totalvægt på 12 tons og en nyttelast på 3,4 tons.

 

De nye biler er solgt af salgschef Steffen Andreasen fra Iveco Danmark. Bilerne er klargjort og leveret af Nyscan Biler i København, der fremover står for service og vedligeholdelse af bilerne.

Læst i alt:

5 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger