Iveco

2. december 2019 - 22:36

App linkNu på Google Play

Nikola præsenterer lastbilen til Europa

2. december 2019 - 22:36

Rasmus Haargaard

“Nikola kommer til at indtage Europa som et ustoppeligt godstog,” sagde Trevor Milton bl.a. under præsentationen af det færdige design af Nikolas europæiske trækker, som bygger på teknologi fra Iveco S-Way.

 

Det skete mandag aften i Torino, og Lastbil Magasinet var med.

 

Nikola Tre bliver 100% elektrisk og vil i 2021 introduceres i Europa i en version med batterier. Lidt senere - formentlig i 2023 - følger en udgave drevet af hydrogen (brint) og udstyret med et brændselscelleanlæg.

 

Nikola Motor Company er et amerikansk firma, som også har lanceret flere lastbilmodeller, som er tiltænkt det nordamerikanske marked.

 

Oprindeligt satsede Nikola 100% på brint som brændstof, men pga. den næsten ikke-eksisterende tank-infrastruktur vælger man i første omgang at lancere Nikola Tre med batterier.

Det er kun tre måneder siden, at Nikola og Iveco indgik samarbejde om at udvikle en elektrisk lastbil til det europæiske marked, men alligevel var man allerede mandag aften 2. december klar til at præsentere designet - som eksempelvis er uden sidespejle.

Læst i alt:

4143 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger