Iveco

31. januar 2022 - 09:30

App linkNu på Google Play

Posten får leveret ti nye Iveco S-WAY gastrækkere

31. januar 2022 - 09:30

At Iveco lever op til det internationale slogan ”Your partner for sustainable transport” blev for alvor bekræftet i årets allerførste dage, da Iveco Danmark i samarbejde med TIP kunne glæde sig over at levere ti nye Iveco S-WAY gastrækkere til PostNord.

 

De ti gaslastbiler er de første, der leveres til PostNord i Danmark. Det sker gennem TIP, der forestår full-service udlejning af lastbiler og trailere.

 

PostNord har været i gang med den grønne omstilling i et stykke tid og har allerede en del erfaring med at køre på gas. Iveco har nemlig leveret flere gaslastbiler i den karakteristiske blå farve til PostNord i Sverige til tankning med flydende gas (LNG).

 

De nye Iveco S-WAY-modeller til PostNord er udstyret med en 460 hk gasmotor, som kører på komprimeret biogas (CBG*). Ved drift på biogas kan PostNord reducere CO2-udslippet med ca. 95%* i forhold til en tilsvarende EuroVId dieselbil. Lige så vigtigt er det, at PostNords nye Iveco gaslastbiler udleder 99% færre partikler og 90% mindre NOx-gasser end en tilsvarende EuroVId dieselbil. Med det store fokus på netop luftforureningen i de større byer, vil de nye Iveco gaslastbiler bidrage positivt til en renere og friskere luft i København og Hillerød, hvor de kommer til at køre fast.

- Vi er stolte over, i samarbejde med TIP, at kunne levere et mere bæredygtigt alternativ til den tunge transport, som kan fungere i praksis her og nu. Bilerne, som PostNord her tager i brug, har en rækkevidde på op til 500 km på en tankfuld og er godkendt til en vogntogsvægt på 44 tons. Dermed lever bilerne til fulde op til de krav, som PostNord har til sin moderne flåde af tunge køretøjer, udtaler Carsten Sørensen, National Sales Manager fra Iveco Danmark A/S.

 

- PostNord har nu Iveco-gaslastbiler i både Sverige og Danmark, og vi er glade og stolte af at kunne levere og supportere PostNords grønne omstilling sammen med TIP, slutter han.

Hos TIP er leveringen en del af en vigtig strategisk milepæl.

 

- Vi ser en stigende efterspørgsel fra vores kunder efter mere bæredygtige transportløsninger. Derfor har vi gennem længere tid udvidet og differentieret vores produktudbud, og netop her er gastrækkere et vigtigt element i vores grønne omstilling, siger Christian Petersen, Vice President, TIP Nordic.

 

Nyt biogas-fyldeanlæg reducerer tidsforbrug ifm. tankning til et minimum

For yderligere effektivisering af transporten i Danmark kan PostNord inden længe tage sit eget splinternye biogas-fyldeanlæg i Brøndby i brug. Med etableringen af dette anlæg bliver tidsforbruget i forbindelse med tankning reduceret til et absolut minimum, hvilket igen bidrager til optimal drift af bilerne.

 

- Med biogas i tanken på ti nye lastbiler gør vi nu danskernes pakker lidt grønnere, og så passer det os rigtig godt, at bilerne bidrager til renere og friskere luft og ikke støjer som de gamle biler, siger Jan Greve, der er Director of Operational Development i PostNord.

Læst i alt:

959 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke