17. juni 2019 - 01:47

App linkNu på Google Play

- Jeg køber ikke chaufførernes p-kritik

- Jeg køber ikke chaufførernes p-kritik

17. juni 2019 - 01:47

Jakob Bargmann

”Et politisk symbolprojekt, der er løbet af sporet”. Sådan lyder det i et opslag fra Godschaufførernes Landsklub, som skarpt kritiserer, at man har indført standsningsforbud i Horsens Kommune med den konsekvens, at det nu kan koste 2.040 kroner at standse i få minutter.

 

” … Mon de politisk ansvarlige kan se det er noget makværk? Er der en voksen tilstede? Mon ikke det er bedre at der på landsplan arbejdes politisk på at håndhæve forbuddet mod 45 timers hvil i bilerne i stedet? Det vil mindske den sociale dumping”, lyder det i godschaufførernes opslag.

 

Medlem af plan- og miljøudvalget i Horsens Michael Nedersøe (DF), der har været forrest i arbejdet med skærpede p-restriktioner i kommunens industrikvarterer, køber ikke kritikken. Det gør resten af udvalget heller ikke, men vælger at stå fast på de nuværende regler, der blev indført per 1. januar 2019, der gør det lovligt at parkere i erhvervsområderne om natten, mens der er standsningsforbud i dagtimerne.

»Jeg så da også helst, at 45 timers-forbuddet blev håndhævet. Det har ikke været muligt, og derfor er vi nødt til at se på, hvilke muligheder vi har for at navigere via kommunen. Vi har haft store problemer i Horsens med udenlandske chauffører, som langtidsparkerede, svinede og endda lavede bål på vores veje, og i den forbindelse skal man huske på, at det altid har været ulovligt at holde i Horsens industri om aftenen,« siger Michael Nedersøe.

 

Han påpeger desuden, at der i hele det politiske spektre fra højre til venstre i Horsens byråd er opbakning til de nuværende regler, ligesom flere virksomheder også har udtrykt glæde over dem.

 

»Jeg har ikke noget imod, at man holder dagligt hvil i industriområdet, men som jeg også har sagt flere gange, kan jeg ikke acceptere, at der bliver holdt 45 timers-hvil ulovligt i lastbilerne.«

»At Godschaufførernes Landsklub melder denne kritik ud, forstår jeg ikke. De kunne være kommet med konkrete forslag til, hvad vi skulle have gjort i stedet. Og den med kontrollen af 45 timers-hvilet, den holder altså ikke. Det er et landspolitisk spørgsmål, ikke et kommunalt. Som kommune er vi nødt til at agere ud fra de spilleregler, vi har. Vi kan ikke give bøder for 45 timers-hvil i lastbilerne. Derfor vil jeg også opfordre tungvognscentret til at komme forbi og tjekke op på ugehvil, men det er måske sværere nu, hvor de tidligere problemer er blevet mindre. Jeg har også tidligere opfordret til, at forvaltningen tog kontakt til tungvogncenteret angående kontrol af 45 timers-hvilet,« siger Michael Nedersøe.

Han tilføjer, at der er flere steder i erhvervsområderne i Horsens, hvor lastbilerne kan parkere. På Stømøvej, Islandsvej, Ove Jensens Alle og Meteorvej er der alle steder strækninger med lastbilparkering.

 


Opdatering: Michael Nedersøe oplyser til Lastbil Magasinet, at han har været i kontakt med forvaltningen i Horsens Kommune. Herfra oplyser man, at i alt to virksomheder har klaget til kommunen over de strammede p-regler.

Læst i alt:

1528 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger