5. januar 2022 - 01:47

App linkNu på Google Play

Jesper er svært ordblind: Jeg bliver opdateret via Lastbil Magasinets podcast

Jesper er svært ordblind: Jeg bliver opdateret via Lastbil Magasinets podcast

Som svært ordblind holder Jesper Warming sig opdateret om chaufførbranchen via Lastbil Magasinets podcast. Foto: Jakob Bargmann

5. januar 2022 - 01:47

Jakob Bargmann

Forestil dig, at du har meget svært ved at læse, hvad der står her: Godt nytår!


Prøv at lukke øjnene og forestil dig, at det hele nu står sådan her: Gdto ntyrå!

 

Ja, så har du det ligesom lastbilchauffør Jesper Warming fra Hjørring.

 

Jesper Warming er svært ordblind, og det giver selvsagt nogle udfordringer i dagligdagen.

 

- Derfor bruger jeg Lastbil Magasinets podcast til at holde mig opdateret. Jeg hører den, og det er en god måde at holde sig orienteret. Det er nogle spændende emner, I kommer ind på, siger Jesper Warming.

 

- På grund af min ordblindhed er det en god måde at få nyhederne på. Jeg læser ikke bøger, så at lytte til podcast er en måde, jeg holder mig opdateret om, hvad der sker i branchen. Og jeg tror, der er mange, der har det ligesom mig, fortsætter han.

Jesper Warming, der er chauffør hos Vennelyst Ingeniør- og Entreprenørforretning i Hjørring, har for nylig fået en ny kranlastbil – en Volvo FH 540 8x4 med en 105 tonmeter Hiab-kran – som løser alverdens opgaver i Vendsyssel (bilen er forsidebil i Lastbil Magasinet nr. 1, 2022). På grund af sin ordblindhed har han taget alle kørekort og kranbeviser uden at kunne læse og dermed kun på hukommelsen.

 

- Jeg har altid skullet kæmpe lidt mere for tingene. Men der er ikke nogen, der skal have ondt af mig – slet ikke. Jeg må kunne huske meget godt, og så tager jeg bare nogle enkelte notater på papir, lyder det fra den 35-årige chauffør, der for mere end ti år siden blev headhuntet til jobbet hos Vennelyst.

- Jeg kan godt have nogle udfordringer i det daglige med gadenavne. Så prøver jeg alligevel at se, om jeg kan stave til det eller at sige navnet til min telefon. Ellers ringer jeg til kontoret, så kan de hjælpe mig med at stave til det. Jeg er ikke bange for at spørge om hjælp. ”Lærkevej” kan jeg stave til, men ikke til et eller andet mærkeligt gadenavn. Men jeg skal altid nok finde ud af det.

 

Det er helt gratis at abonnere på Lastbil Magasinets podcast. Så får du den i dit podcast-feed hver anden uge.

Du kan lytte til Lastbil Magasinets sidste nye podcast-episode her. Og du kan møde Jesper Warming i den kommende udgave af podcasten.

Læst i alt:

2655 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger