19. december 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Juletrafik spredes over flere dage end sædvanligt

19. december 2018 - 01:43

Julen nærmer sig, og det betyder også travlhed på vejene, når de danske trafikanter pakker bilen og kører gennem landet for at fejre højtiden i familiens skød.

 

Dagene omkring juleaften er traditionelt nogle af årets største rejsedage. I år ser trafikmønsteret dog sandsynligvis lidt anderledes ud end sædvanligt, eftersom juleaften falder på en mandag.

 

 Det betyder, at en del af den udrejsetrafik, der sædvanligvis pakker sig sammen på 23. december, nu spredes ud på både fredag, lørdag og søndag op til jul.

 

Af samme årsag forventer Vejdirektoratets trafikcenter ikke de store forsinkelser på vejene i dagene op til juleaften. Dog anbefaler man, at man så vidt muligt undlader at køre fredag 21. december i eftermiddagsmyldretiden og søndag 23. december midt på dagen.

Udrejsetrafikken vil hovedsageligt bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland samt mellem Kolding og Aarhus på E45.

Hvad angår dagene efter jul, så er 2. juledag erfaringsmæssigt den store hjemrejsedag.

 

Også i år forventer vi tæt trafik og risiko for kødannelser på vejene denne dag – ikke mindst mellem kl. 10 og 14, hvor hjemrejsetrafikken primært vil bevæge sig fra Jylland mod København via Fyn og Sjællands Odde.  

 

 Juletrafikken vil især kunne mærkes på:

 

·         E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)

·         E45 mellem Kolding og Aarhus

·         Køge Bugt Motorvejen

·         E20 Vestmotorvejen

·         Rute 21 til og fra Sjællands Odde

 

Vores forventninger til juletrafikken er baseret på erfaringer og tal fra tidligere år, men den helt store ubekendte faktor i juledagene er vejret, lyder det fra Vejdirektoratet.  

Det er altid til stor gene for juletrafikken, hvis julen falder sammen med frost og snefald, som medfører en væsentlig risiko for længere rejsetid på grund af vanskelige forhold på vejene. Samtidig øges risikoen for uheld, hvilket kan forsinke trafikken yderligere, lyder det.

Læst i alt:

368 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger