Jura

4. april 2021 - 15:44

App linkNu på Google Play

11 kg-reglen kan ikke omgås ved opdeling af pakker

11 kg-reglen kan ikke omgås ved opdeling af pakker

4. april 2021 - 15:44

OPDATERING 8. APRIL: Færdselsstyrelsen har trukket nedenstående fortolkning tilbage:

 

Færdselsstyrelsen har offentliggjort et fortolkningsbidrag til ”11 kg-reglen” i godskørselsloven, som er afgørende for, om man som virksomhed, der kører godskørsel for fremmed regning, skal have en varebilstilladelse.

 

Præciseringen betyder kort sagt, at hvis en ordre er tungere end 11 kg, kan man ikke smyge sig uden om reglen ved at dele den op i flere enheder, som hver især er lettere end 11 kg.

 

Færdselsstyrelsen præciserer det således:

 

Som led i implementeringen af varebilsordningen har man i lov nr. 735 af 8. juni 2018 oplistet en række bestemmelser vedrørende betingelserne for udstedelse af varebilstilladelser, der trådte i kraft den 1. juli 2019.

Der blev bl.a. fastsat en bagatelgrænse for, hvornår virksomheder, der kører godskørsel for fremmed regning skal have en varebilstilladelse. En virksomhed skal have tilladelse til at køre godskørsel for fremmed regning i varebil, når virksomheden fragter gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods.

 

Færdselsstyrelsen har på varebilskrav.dk offentliggjort et fortolkningsbidrag af 11 kg-reglen i godskørselslovens §1 stk. 2. Det fremgår her, at man som virksomhed er omfattet af kravet om tilladelse, hvis man udfører transport af gods til en kunde/modtager, når fragten sker på baggrund af én bestilling/ordre, uanset at antallet af bestilte varer gør, at ordren pakkes i flere poser/sække/kasser, såfremt godset samlet set vejer over 11 kg.

Læst i alt:

1786 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger