Jura

30. august 2019 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Bekymret efter hård kritik af tungvognskontrol

30. august 2019 - 02:45

En anonym tungvognsbetjent kritiserer – ifølge Lastbil Magasinet - den kontrol, der foretages af lastbiler og busser. En kontrol der, ifølge betjenten, har karakter af en ”discount-kontrol.” Samtidig mener den anonyme betjent, at lederne i politiets tungvognscentrene giver et forherliget billede af tingenes tilstand.

 

Transportordfører for Enhedslisten, Henning Hyllested, er ”bekymret og temmelig oprørt” over kritikken og tager nu sagen op med Justitsministeren og Transportministeren.

 

Henning Hyllested:

- For at være helt ærligt, så bliver jeg ret så bekymret, når jeg hører de anklager, der kommer frem. Det er jo vigtigt, at vi politikere får det korrekte billede præsenteret af politiledelsen og de skiftende justitsministre og transportministre. Ellers er det helt umuligt for Folketinget at kontrollere indsatsen imod ulovligheder i den tunge transport.

Helt afgørende kontrol

Hyllested fortsætter:

 

- Politiets kontrol af den tunge transport er helt afgørende for at komme ulovlighederne på landevejen til livs. Ikke mindst kampen mod social dumping. Politiets kontrol skal være af høj kvalitet, og ikke indrettes efter at nå nogle bestemte måltal. En sådan kontrol kræver højt specialiseret mandskab med viden og erfaring. Derfor skal man også lade tungvognsbetjentene gøre det, de er bedst til – nemlig kontrol på landevejen.

- Det er vigtigt, at Justitsministeren og Transportministeren nu tager hånd om problemet med kontrollen af den tunge transport, og fremlægger et ærligt billede af, hvordan det står til. Uden effektiv kontrol bliver hverken det kommende lovinitiativ rettet mod cabotagekørsel eller den kommende vejpakke det papir værd, den er skrevet på. Jeg vil bede Justitsministeren om at troppe op på et par af de møder, jeg i den kommende tid har aftalt med Transportministeren. Ellers må de begge i samråd om sagen.

Læst i alt:

46 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger