Jura

3. september 2019 - 15:43

App linkNu på Google Play

Bilist og lastbilchauffør skal i fængsel efter tragisk ulykke

Bilist og lastbilchauffør skal i fængsel efter tragisk ulykke

3. september 2019 - 15:43

En 33-årig lastbilchauffør fra Vejle og en 25-årig mand fra Aarhus-området er blevet idømt ubetinget fængsel i forbindelse med en tragisk ulykke på Storebæltsbroen, hvor en blot 1,5 år gammel pige blev dræbt. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Pigen blev dræbt 17. november 2018, da lastbilen bremsede hårdt op for at undgå en påkørsel af en bil. Lastbilen havde minkfedt i en container, og en stor del af det endte på vejbanerne, så hele motorvejen var dækket.

 

En 25-årig bilist fra Århus-området kørte efterfølgende ind i en af de biler, der var standset for at yde hjælp. Manden i bilen brækkede ryggen ved påkørslen, og hans lille datter på knap 1,5 år mistede livet.

Den 25-årige mand blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse og blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 2500 kroner samt betinget frakendelse af kørekortet. Desuden skal han betale erstatning.

 

Lastbilchaufføren blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, en bøde på 3000 koner, en betinget førerretsfrakendelse. Han skal ligeledes betale erstatning.

 

»Han blev dømt for færdselsuheldet, hvor han spildte minkfedtet, for uagtsom manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse. Domsmandsretten fandt derimod ikke, at han forsætligt havde udsat andres liv for fare, eller at det uagtsomme manddrab og legemsbeskadigelsen var sket under særlig skærpende omstændigheder,« udtaler specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

 

Retten i Svendborg afsagde dommen mandag.

Læst i alt:

1496 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger