Jura

14. juni 2019 - 02:43

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Chauffør kørte på vognmands førerkort

14. juni 2019 - 02:43

Da Tungvognscenter Syd - i samarbejde med Færdselsstyrelsen og Fødevarestyrelsen - onsdag i denne uge gennemførte en kontrol med fokus på dyretransport, standsede betjentene ved Padborg et dansk vogntog med smågrise på vej til Tyskland.

 

Fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund, Sydøstjyllands Politi:

- Det stod hurtigt klart for tungvognscentrets personale, at det ikke var lastbilschaufførens eget førerkort, der sad i lastbilens tachograf. Det viste sig, at førerkortet tilhørte hans vognmand - som vel at mærke ikke var med i lastbilen.

Flere overtrædelser

En nærmere efterforskning viste, at chaufføren tidligere havde benyttet vognmandens førerkort i mindst ét tilfælde, og det afdækkede tillige flere overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne. Både chauffør og vognmand sigtes nu for flere overtrædelser af reglerne om køre og hviletid. Chaufføren sigtes desuden for personelfalsk efter Straffeloven, og vognmanden sigtes for medvirken til dette forhold.

Læst i alt:

20 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger