Jura

26. juni 2018 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Fusk udløser bøder på 33.000, 180.000 og 123.000 kr.

26. juni 2018 - 02:50

Tungvognscenter Syd, del af Sydøstjyllands Politi, kontrollerede i begyndelsen af juni en rumænsk lastbil på rasteplads Ålsbo på Fyn.

Lastbilen var manipuleret i SCR-anlægget (katalysator) på to forskellige måder, og chaufførens kørehviletid var overtrådt. Det resulterede i et samlet bødekrav på 33.000 kr. Virksomheden betalte bøden og ønskede ikke at få sagen indbragt for retten i Danmark. Den efterfølgende reparation af SCR-anlægget kostede 75.500 kr. og blev betalt til værkstedet, inden køretøjet blev frigivet.

ABS-fejl, fusk med køretid

Ugen efter blev to tyrkiske lastbiler kontrolleret på rasteplads Hylkedal Ø ved Kolding. Den ene havde fejl på sættevognens ABS, og denne bil blev fulgt på værksted med et krav om, at få fejlen repareret.

 

I den anden lastbil havde chaufføren mange gange kørt uden førerkort i kontrolapparatet - og anvendt funktionen OUT uberettiget. De massive overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne blev suppleret af, at bilens hastighedsbegrænser var indstillet til 92 km/t.

 

Det udløser et samlet bødekrav på 180.000 kr. Køretøjet er fortsat tilbageholdt, da vognmandsvirksomheden ikke har betalt sikkerhedsstillelse.

Dansk-ejet polsk selskab

En lille uge senere i juni blev en polsk lastbil med en rumænsk chauffør vinket ind til kontrol. Chaufføren anvendte en anden mands førerkort, når han ’kørte tør’ for køretid. Derfor sigtes han for overtrædelse af straffeloven og reglerne om kørehviletid.

 

Det samlede bødekrav lyder på 123.000 kr. som den danske virksomhed, der ejer det polske datterselskab, accepterer at betale for at få køretøjet frigivet.

 

Sagen kommer for Retten i Kolding, da kørsel på en anden persons førerkort takseres til fængselsstraf i Danmark.

Læst i alt:

33 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger