Jura

29. juni 2020 - 16:36

App linkNu på Google Play

ITD tager PostNord Logistics til EU-Domstolen

ITD tager PostNord Logistics til EU-Domstolen

29. juni 2020 - 16:36

Efter granskning af EU-Kommissionens afgørelse i sagen om ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics har ITD besluttet at tage sagen til EU-Domstolen.

 

I maj meddelte EU-Kommissionen, at den ville afvise ITD’s klage over ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics – et datterselskab i det statsligt ejede PostNord Group. Efter flere år med underskud i perioden 2013-16 led PostNord Logistics i 2017 et tab på 91 mio. kr. og tabte – ligesom i 2013 (efter et tab på 18 mio. kr.) – hele egenkapitalen.

 

PostNord Group tilførte igen ny kapital PostNord Logistics, som dermed stadig kører videre. Den løsning klagede ITD over til EU-Kommissionen, som altså for nylig valgte at afvise klagen.

 

»EU-Kommissionens primære argument for at afvise klagen er, at kommissionen ikke mener, at det er staten, der har skudt penge i PostNord Logistics, da det er sket via moderselskabet PostNord Group. Det er en meget mærkelig tankegang, at et 100 procent statsejet selskab, som PostNord Group, ikke skulle agere på statens vegne, og det vil vi udfordre ved EU-Domstolen,« siger adm. direktør i ITD, Carina Christensen.

ITD har i sin klage lagt vægt på, at statsstøtten til PostNord Logistics i form af kapitalindsprøjtninger på mere end 70 millioner kroner samt gratis ydelser fra Post Danmark giver PostNord Logistics mulighed for at dumpe priserne på fragt med alvorlige konsekvenser for de private transport- og logistikvirksomheder til følge.

 

»Det er urimeligt og uacceptabelt, at private virksomheder skal konkurrere med en underskudsgivende konkurrent, der kan hente kapital fra et statsejet moderselskab, hver gang deres manglende købmandskab resulterer i et underskud. Vi vil have fair og lige konkurrence, og der slet ingen grund til, at staten skal agere pakkepostbud på et marked, hvor det private erhvervsliv i forvejen løfter opgaven i benhård konkurrence med hinanden. Det er simpelthen at holde skatteydere og de private aktører for grin,« siger Carina Christensen.

Læst i alt:

1023 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger