23948sdkhjf

Køre- og hviletid: Ros til mere fair sanktioner

ITD og DTL roser mere fair sanktions- og frakendelsesregler for køre- og hviletid.

Vognmænd og chauffører har ønsket det i årevis, og nu har et bredt flertal i Folketinget 30. maj vedtaget L 158, Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Ændring af sanktionerne på køre- og hviletidsområdet).

Brancheorganisationen ITD kalder loven for ”historisk”. Karen Roiy, public affairs chef i ITD:

- Der er god grund til positivt at fremhæve denne nye lovændring på køre- og hviletidsområdet som et af de virkelig gode resultater på transportområdet i det forgange folketingsår. Det er et banebrydende lovforslag for branchen, som vil sikre retfærdighed og langt mere rimelige sanktioner på området for køre- og hviletid. Der gøres op med det hidtidige frakendelsessystem, så der alene sker frakendelse af kørekortet til de typer af køretøjer, som køre- og hviletidsbestemmelserne i udgangspunktet gælder for. Der indføres bødeloft for både chauffør og virksomhed. Derudover lægges der op til en hårdere strafsanktionering i forbindelse med manipulation og fordrejelse af data, som hindrer en effektiv myndighedskontrol.

DTL: Godt princip

Også DTL – Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard er meget tilfreds:

- Reglerne er mange og komplicerede på køre-hviletidsområdet, og enhver kan komme til at lave en fejl. Det vi for alvor har brug for at komme til livs, er derimod den systematiske og udspekulerede manipulation eller omgåelse af reglerne, og derfor mener vi i DTL, at vi med vedtagelsen har fået en mere fair og rigtig profil i forhold til sanktionerne: Småfejl og forglemmelser får mindre bøder. Og dem der spekulerer i at udnytte reglerne, får et gedigent rap over fingrene. Det er et styrende princip, som jeg godt kan lide.

Fakta

Mindstebøder for fejlbetjeninger nedsættes. Bødestraf for de mest alvorlige overtrædelser hæves. Frakendelse af erhvervskørekortet rammer ikke i fremtiden det private kørekort. Virksomhedens bøde for tilsvarende overtrædelser kan efter Folketingets holdning udmåles til det dobbelte, hvilket er hidtidig praksis.

Læs mere om: jura
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094