Jura

20. marts 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Kraftig magnet udløser kæmpe bøde

20. marts 2018 - 02:45

En bøde på hele 275.000 kr. til en polsk virksomhed og en polsk lastbilchauffør – samt en konfiskeret lastbil.

Det er resultatet af den kontrol, som betjente fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, foretog forleden om morgenen på motorvejen ved Kolding.

Den 50-årige chauffør virkede nervøs, og det viste sig hurtigt hvorfor. Tungvognscenter Syds kontrol viste, at kontrolapparatet ikke havde registreret lastbilens køretid på tidspunktet for politiets observation.

 

 

Fund af kraftig magnet

Da Tungvognscenter Syd foretog en nærmere undersøgelse af lastbilen, fandt man en kraftig magnet på den sensor, der sender bilens køresignal fra gearkassen til kontrolapparatet. Dermed var data om køre-hviletiden sat ulovligt ud af kraft.

 

Chaufføren tilstod sit snyderi, og endnu en undersøgelse af lastbilens kørselsforløb for den seneste måned viste, at magneten var blevet anvendt mere end ti gange.

Bil konfiskeret

Det resulterede i alvorlige overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, og den polske virksomhed og chaufføren er herefter præsenteret for et samlet bødekrav på 275.000 kr. for at få lastbilen frigivet.

Det var de umiddelbart ikke i stand til at betale, og derfor er lastbilen nu tilbageholdt af politiet.

 

Sagen kommer nu for retten, hvor anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi kræver en ubetinget frakendelse af chaufførens kørekort i Danmark.

 

 

Om Tungvognscenter Syd

Et af tre tungvognscentre i Danmark, der udfører operativ kontrol af tunge køretøjer. Arbejdsområdet er primært kontrol af lastbiler, busser, traktorer og andre landbrugsredskaber på vejene. Herunder kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransport, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransport samt cabotagekørsel.

Base hos Sydøstjyllands Politi, dækker et geografisk område svarende til politikredsene for Fyns, Syd- og Sønderjyllands samt Sydøstjyllands Politi.

Læst i alt:

55 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger