Jura

9. oktober 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Politikontrol: Flest danske biler ’dumper’

9. oktober 2018 - 02:45

Tungvognscenter Syd, Østjyllands Politi, gennemførte onsdag og torsdag i sidste uge en multikontrol af tunge køretøjer ved Kildebjerg Nord på Fynske Motorvej, vest for Odense, og Østjyske Motorvej ved Ejer Bavnehøj Øst, lige syd for Skanderborg.

Den cirka 80 mand store politiaktion skete i samarbejde med Færdsels-, Fødevare-, Trafik- og Skattestyrelsen samt det Veterinære Rejsehold.

 

I alt blev der standset 187 køretøjer, hvoraf de 113 var udenlandske – og alligevel er der flest danske biler på sagslisten.

Politiet har således oprettet sager på 26 danske og 9 udenlandske biler. Samtidigt er der rejst 96 sigtelser, 64 mod danske chauffører og vognmænd og 32 var mod tilsvarende udenlandske chauffører og vognmænd.

Unik mulighed

- Når vi foretager en stor multikontrol som denne i samarbejde med andre myndigheder, får vi en unik mulighed for at tjekke de tunge køretøjer for mange andre ulovligheder end trafikfarlige forhold, siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd.

 

Biler og chauffører blev blandt andet kontrolleret for overholdelse af regler om køre-hviletid, dyretransporter, transport af tungt gods og spiritus- og narkopåvirkning. Kontrollen havde derudover særligt fokus på ulovlig cabotagekørsel samt uopmærksomhed og manglende udsyn fra førerhuset.

Falske dokumenter

- Heldigvis mødte vi over de to dage ingen overtrædelser i forhold til cabotagekørsel, men til gengæld sjusker nogle chauffører stadig med det frie udsyn fra førerhuset, hvilket der blev skredet ind overfor i flere tilfælde, siger Stig Simonsen.

 

Ved kontrollen onsdag på Fyn viste en nærmere kontrol af en dansk lastbil, at det pågældende firma var oprettet under anvendelse af falske dokumenter, og lastbilen blev derfor beslaglagt på stedet. Som udløber af denne sag er endnu en lastbil fra samme firma beslaglagt onsdag aften. Disse sager efterforskes nu nærmere i forhold til eventuelle flere overtrædelser af straffeloven.

Narkopåvirket dansk chauffør

En dansk chauffør er sigtet for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, og i førerhuset hos denne chauffør fandt en af politiets narkohunde cirka tre gram hash, som chaufføren blev sigtet for.

Torsdag aften på Ejer Bavnehøj blev en polsk lastbil fundet manipuleret med manglende oplysninger om køre- og hviletid. Lastbilen blev tilbageholdt på stedet og bliver først frigivet, når en sikkerhedsstillelse er betalt. Den Polske chauffør erkendte forholdet under politikontrollen.

Stikord på sagerne

Fejl og mangler, dimensioner (længde, højde bredde), lovgivningen vedrørende farligt gods, godslov, fejl vedrørende kontrolapparat, manglende kvalifikationsbevis, overtrædelser af køre- og hviletid, manipulation, lov om euforiserende stoffer, modulvogntog (manglende tilladelse), regler om særtransport, manglende afgift for vejbenyttelse, 11 lastbiler indkaldt til syn, tre kørselsforbud - heraf en lastbil og to sættevogne.

Læst i alt:

20 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger