Jura

23. juni 2017 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Små biler får også lov

23. juni 2017 - 02:35

Det ser lige nu ud til, at et flertal i Folketinget, efter sommerferien, vedtager en ny lov for varebiler under 3500 kg. totalvægt, der udfører godskørsel for fremmed regning.

Flertallet bag ønsket om en godskørselslov for varebiler udformer således et lovforslag om varebilers godskørsel for fremmed regning, der fremsættes til oktober, oplyser Fagpressebureauet på Christiansborg.

 

Minister klar

Initiativet støttes af transportminister Ole Birk Olesen (LA), der nu indkalder varebilspartierne.

 

- Den 14. juni afholdte jeg et møde i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, hvor formanden for Varebilsudvalget, Kjeld Zacho Jørgensen, orienterede Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg om Varebilsudvalgets anbefalinger. Formanden for Varebilsudvalget tog på mødet forbehold for, at udvalgets anbefalinger endnu ikke er helt på plads. Så snart jeg har modtaget de endelige anbefalinger fra udvalget, vil jeg sende dem til transportordførerne, oplyser transportminister Ole Birk Olesen.

Ministeren fortsætter:

- På mødet blev det konstateret, at Varebilsudvalget har været med til at afdække nogle usikkerheder og potentielle problemstillinger i det vedtagne beslutningsforslag B 165. Jeg tilkendegav derfor på mødet i går, at jeg efter sommer vil indkalde ordførerne til møder, hvor vi med afsæt i beslutningsforslag B 165 og Varebilsudvalgets anbefalinger vil drøfte det nærmere indhold af et kommende lovforslag, som ministeriet vil udarbejde.

 

DTL tilfreds

Det glæder Erik Østergaard, adm. direktør i DTL – Danske Vognmænd, der heller ikke ser nogen særlige problemer i forhold til en fremsættelse af et lovforslag – andet end en fornuftig politisk drøftelse af, hvordan kravene til varebilstransportører skal udmøntes.

 

- Der er et politisk ønske om en regulering af gods med varebil for fremmed regning. Nu skal vi ikke gøre dette her sværere, end det er. Vi taler om, at en godskørselslov skal samle myndighederne til at gøre noget ved implementeringen, kontrollen og håndhævelsen af godskørsel for fremmed regning, så vi ikke har et undermarked af varebiler, der kører på må og få med andres ejendom. Al tale om, at dette betyder mere bureaukrati og administrativt bøvl, afhænger jo helt af, hvordan man indfører ordningen, melder Erik Østergaard.

Forslag efter ferien

Ordfører Christian Rabjerg Madsen (S):

- Alle partier – også ministeren – anerkender, at der et stort, bredt flertal for at lave en tilladelsesordning, som skal begrænse sort arbejde, social dumping og skattesnyd på varebilsområdet. Vi sætter os sammen lige efter sommerferien og får de sidste præciseringer på plads, så der kan laves et lovforslag.

 

DF’s ordfører Kim Christiansen:

- Overgangsfasen skal være max. ét år. Så kan uddannelsessteder og branchen nå at omstille sig.

 

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og SF vedtog 31. maj 2016 et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at varebiler under 3500 kg. omfattes af godskørselslovens principper.

De tre nuværende regeringspartier og Det radikale Venstre stemte imod beslutningsforslaget.

Læst i alt:

8 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger