16. januar 2020 - 08:05

App linkNu på Google Play

KA glæder sig over anerkendelse i godstransport-aftale

KA glæder sig over anerkendelse i godstransport-aftale

16. januar 2020 - 08:05

Arbejdsgiverforeningen KA tager til efterretning, at regeringen og et flertal i Folketinget har indgået en aftale på godstransportområdet.

 

»Vi jubler ikke over aftalen, fordi den indeholder en række elementer, som bestemt ikke er groet i vores have. Omvendt er vi, når nu politikerne har ønsket at regulere området, tilfredse med, at KAs overenskomst fortsat anses som gældende på godstransportområdet,« siger KA-direktør, Karsten Høgild.

 

Aftalen slår fast, at en overenskomst målt på det samlede omkostningsniveau ikke må afvige væsentligt og entydigt fra 3Fs overenskomst.

 

»KAs overenskomst er på nogle områder skruet anderledes sammen end 3Fs overenskomst, men omkostningsmæssigt er den på samme niveau. Det betyder, at KAs overenskomst også i fremtiden vil være gældende, og det er vi naturligvis tilfredse med,« siger Karsten Høgild.

Aftalen kommer i kølvandet på det forslag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) præsenterede få uger før jul. I det forslag blev der reelt lagt op til at give 3F et monopol på området, hvilket ville være et anslag mod aftalefriheden på arbejdsmarkedet.

 

»Der var stærke kræfter, som ønskede at give 3F et monopol på området. Det er heldigvis blevet forhindret i den endelige aftale takket være en række partier, der har kæmpet hårdt for at bevare aftalefriheden. Der er grund til at rose deres indsats,« siger Karsten Høgild.

 

I forslaget fra FH og DA lød anbefalingen, at virksomheder uden en 3F-overenskomst skulle kontrolleres af myndighederne på en måde, som virksomheder med 3F-overenskomst ville blive skånet for.

»Det var en rigtig dårlig og diskriminerende idé, som heldigvis er blevet droppet i den endelige aftale,« siger Karsten Høgild. Han udtrykker også tilfredshed med, aftalen sætter en stopper for social dumping ved cabotagekørsel.

Læst i alt:

1042 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger