6. december 2017 - 14:40

App linkNu på Google Play

Kæmpe bøde til dansk virksomhed

6. december 2017 - 14:40

Af Redaktionen |

I dag ved Retten i Kolding blev en virksomhed idømt en bøde for i fem tilfælde at have sendt affald ud af landet efter en forkert procedure. Virksomheden fra Koldingområdet blev idømt en bøde på 394.000 kr. for at sende affald ud af landet uden de rette godkendelser.

 

De fem lastbiler med affald blev standset og kontrolleret af Tungvognscenter Syd i samarbejde med Miljøstyrelsen, 24. september 2014, 20. april 2015 og de sidste tre blev standset 21. april 2015.

 

Specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg forklarer:

 

»Når man skal sende affald over landegrænser, skal man anmelde det. Det vil sige, at man skal have godkendelser fra både afsender- og modtagerlandets myndigheder og endda også fra de lande, affaldet skal transporteres igennem. Der skal også stilles økonomisk sikkerhed. Men det kan også ske på en forenklet måde, hvis affaldet er rent og kun består af én slags affald. Så kan det sendes på en måde, hvor der blot skal medfølge noget dokumentation.«

De fem transporter var sendt på den forenklede måde, men Miljøstyrelsens medarbejdere vurderede, at transporterne skulle have været anmeldt.

 

Retten lagde ved sin afgørelse vægt på den vurdering, Miljøstyrelsen havde lavet, og på de billeder, der var taget af affaldet.

 

»Det er en meget høj bøde virksomheden har fået, men den er fastsat efter praksis i denne type sager. Retten lagde ved straffastsættelsen vægt på, at virksomheden er en professionel aktør og ved at anvende den forenklede metode, har selskabet opnået både en økonomisk og en tidsmæssig gevinst,« siger Pernille Moesborg.

 

Det er uvist, hvordan virksomheden forholder sig til dommen.

 

Læst i alt:

3339 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk