8. november 2018 - 14:47

App linkNu på Google Play

Kæmpe bøde til polsk chauffør og svensk vognmand

8. november 2018 - 14:47

Politiet ved Tungvogncenter Øst havde 10. oktober 2018 en svensk lastbil med en polsk chauffør inde til kontrol ved Karlslunde.

 

Ved den indledende gennemgang af dokumenter og papirer så alt ud til at være i skønneste orden, og køre- hviletiden var overholdt til punkt og prikke.

 

Politiet fattede dog alligevel mistanke om, at der var noget galt, hvorfor lastbilen blev grundig gennemgået, og det skulle hurtigt vise sig, at mistanken var begrundet. Der var nemlig installeret systemer, som kunne snyde lastbilens tachograf sådan, at lastbilen kunne køre, imens der i tachografen blev registreret pause/hvil.

 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Der var tale om en yderst avanceret manipulation af tachografen, som var konstrueret ud fra, at den ikke skulle efterlade nogle af de tegn, som der normalt bliver undersøgt, når der undersøges for manipulation. Dem der har konstrueret denne manipulation, har derfor et vist kendskab til politiets metoder til afsløring af denne slags snyd, og har gjort sig store anstrengelser for at skjule deres arbejde.

”Desværre” lykkedes det ikke denne gang, og derfor kan vognmand og chauffør nu se frem til en samlet bøde på 324.000 kroner, idet der kunne bevises omfattende brug af denne manipulation.

 

Bøden er fremsendt til den svenske vognmand, som skal tage stilling til, om bødes skal vedtages, eller om sagen skal behandles i retten.

Læst i alt:

1555 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger