15. marts 2019 - 14:52

App linkNu på Google Play

Kæmpebøde til rumænere for manglende køreskiver

15. marts 2019 - 14:52

En politipatrulje fra Tungvognscenter Øst i Greve kontrollerede fredag 15. marts på Køge Bugt Motorvejen ved rastepladsen i Karlslunde en rumænsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn.

 

Vogntoget blev ført af en 46-årig rumænsk lastbilchauffør, som kun kunne dokumentere de sidste to dages kørsel i lastbilen og ikke kunne fremvise diagramark for mindst 20 dages kørsel inden for de seneste 28 dage i en lastbil med en analog takograf.

 

Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af takografforordningen, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 6000 kr. pr. dag, hvor en kørsel ikke kan dokumenteres ved fremvisning af et diagramark fra takografen.

 

Lastbilchaufførens vognmand er også blevet sigtet som ansvarlig i denne sag, og det rumænske vognmandsfirma er blevet præsenteret for et bødekrav på 240.000 kr. i anledning af chaufførens overtrædelser af takografforordningen i EU.

Vognmandens danske speditørfirma har valgt at stille garanti for bødepåstanden til både lastbilchaufføren og vognmanden.

 

Sagen mod lastbilchaufføren er allerede berammet i Retten i Roskilde til 6. maj, hvor anklagemyndigheden tillige vil nedlægge påstand om, at lastbilchaufføren skal ubetinget frakendes sit kørekort til lastbil i Danmark i et tidsrum, der fastsættes af retten.

Læst i alt:

1917 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger