12. maj 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Kim Johansen mangedobler overskuddet

Kim Johansen mangedobler overskuddet

2019 var et godt år for vognmand Kim Johansen.

12. maj 2020 - 01:45

Rasmus Haargaard

Højere omkostning, minimering af udgifter og nye IT-løsninger. Det er nøglen til det bedste resultat for Kim Johansen International Transport A/S i mange år – i hvert fald ifølge selskabets årsrapport for 2019, som netop er offentliggjort.

 

Heraf fremgår det, at transportfirmaet med base i Greve tjente 7,4 mio. kr. efter skat i det forgangne år – en markant forbedring fra året før, der bød på et mindre overskud på 2,0 mio. kr.

 

»International transport i Europa er stadig præget af en intens priskonkurrence, som sætter store krav til planlægning af transporter og en effektiv struktur. For at imødegå dette har vi fortsat processen med et højt fokus på omkostninger og forbedringer af effektiviteten, herunder implentering af nye IT-løsninger,« lyder det fra selskabets ledelse i årsrapporten.

Hertil kommer, at den samlede omsætning i hele koncernen igen steg i 2019 – denne gang til en årlig omsætning på 531 millioner. Kim Johansen International Transport A/S har datterselskaber i otte lande, nemlig Danmark, Frankrig, Tyskland, Estland, Rumænien, Polen, Norge og Letland.

 

Transportfirmaet har ikke mindst specialiseret i transport af flygods til og fra lufthavne over hele Europa. Corona-krisens udbrud i dette forår har derfor også berørt selskabet.

 

»I starten af 2020 var vores fokus at fortsætte vækst-strategien. Situationen med Covid-19 har midlertidigt ændret vores fokus. Den primære påvirkning har været mindre aktivitet – især inden for luftfragt – og det deraf følgende behov for at tilpasse kapacitet og udgifter. Støtte fra nationale puljer i de lande, vi er repræsenteret, bliver også undersøgt i anvendt i det omfang, det er muligt,« fremgår det af årsrapporten.

Corona-virussen gør også, at Kim Johansen International Transport forventer et knap så godt resultat på bundlinjen i 2020.

 

»Der forventes forbedring i løbet af sommeren 2020 med et mere åbent Europa. De oprindelige forventninger til 2020 er blevet justeret, og ledelsen forventer et lavere aktivitetsniveau og et lavere økonomisk resultat og pengestrøm i 2020 sammenlignet med 2019.«

 

Læst i alt:

3083 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger