13. juni 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Kør før køen på E45

13. juni 2018 - 01:43

Af Redaktionen |

En ny kampagne fra Vejdirektoratet skal få bilisterne på E45 mellem Aarhus og Skanderborg til at bryde vanerne og køre før køen, så myldretidstrafikken bliver fordelt bedre.

 

Østjyske Motorvej er en af landets mest trafikerede strækninger. Og især i morgenmyldretiden er trængslen stor. Nu skal konkrete anbefalinger til alternative tidspunkter at køre hjemmefra på og positiv feedback være med til at ændre bilisternes vaner og få trafikken i myldretiden til at glide bedre. ​Målet er at flytte 4% af bilisterne ud af den samlede spidsperiode.

 

»På E45 opstår der korte køer, fordi rigtig mange kører samtidig særligt om morgenen. Derfor forsøger vi i de kommende uger at fordele trafikken bedre på E45 mellem Aarhus og Skanderborg ved at få de bilister - der har mulighed for det - til at køre lidt før eller lidt senere, end de plejer,« siger projektleder Robin Højen Madsen og fortsætter:

»Trafikken stiger, men vi kan ikke udelukkende bygge os ud af trængslen på vores veje. Derfor vil vi med kampagnen afprøve nye metoder, der kan udnytte vejkapaciteten bedre, så flere kommer hurtigere frem.«

 

Vejdirektoratet forventer ikke at kunne løse de tungeste trængselsproblemer med denne kampagne. Fokus er i stedet på at løsne op for de kortvarige massive kødannelser, der opstår i myldretidsperioderne.

 

Vejdirektoratets midler er skilte langs motorvejen og en ny funktion i trafikinfo-app’en, der rådgiver om, hvornår man som bilist skal køre for at undgå myldretiden.

Læst i alt:

365 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger