15. december 2020 - 22:43

App linkNu på Google Play

Kørekort og særtransporter flyttes væk fra politiet

Kørekort og særtransporter flyttes væk fra politiet

15. december 2020 - 22:43

Sent tirsdag aften blev der indgået en ny politiaftale, der flytter afholdelsen af køreprøver og teoriprøver til fra Politiet til Færdselsstyrelsen. Tilsvarende vil udstedelsen af særtransporter blive flyttet fra Politiet til Vejdirektoratet, oplyser DI Transport.

 

- Det er en god aftale for transportbranchen, der gerne vil have flere chauffører, og vi håber at ændringerne kan være med til generelt at begrænse ventetiden på køreprøver. Men malurten i bægret er, at det finansieres gennem højere gebyrer på kørekort, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL.

 

I forhold til særtransporterne har der i sensommeren været store udfordringer med lange ventetider på tilladelser, og håber DI Transport og ATL er overflytningen kan være først skridt til en med grundlæggende revision af reglerne.

- Det har længe været et stærkt ønske for os at få en mere effektiv afvikling af særtransporterne og hurtige udstedelser af tilladelser, og overdragelsen til Vejdirektoratet virker som en god løsning. Næste skridt må være at få moderniseret reglerne og lettet de administrative byrder for branchen i forbindelse med særtransporterne, siger seniorchefkonsulent Rune Noack fra DI Transport.

 

Overdragelsen af områderne planlægges til 1. oktober 2021.

 

Læst i alt:

1308 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger