26. juni 2018 - 11:28

App linkNu på Google Play

Politiet tjekkede for morgen-branderter

26. juni 2018 - 11:28

I forbindelse med tidligere Tungvogncenter Syd-indsatser på rastepladserne ved motorvejene i weekenderne, er tungvognssektionen fra flere sider blevet anbefalet at lave målrettet spirituskontrol mod de lastbilchauffører, der overnatter på rastepladserne. Det blev oplyst, at mange af disse chauffører drikker alkohol under opholdet hen over weekenderne.

 

Tungvogncenter Syd har derfor mandag 25. juni fra kl. 03 om natten og til op ad formiddagen gennemført en målrettet spirituskontrol på forskellige rastepladser i Tungvogncenter Syds operationsområde - primært på den Fynske motorvej og på motorvejsnettet omkring Kolding.

 

Kontrollen afdækkede, at tre lastbilchauffører stadig havde en rest alkohol i blodet, men heldigvis ingen over den tilladte grænse på 0,5 promille. Den ene af disse chauffører var ikke selv bag rattet endnu, men var medfører i en lastbil og skulle overtage efter den chauffør, der kørte lastbilen på standsningstidspunktet.

I alt kontrollerede politiet 54 lastbiler/vogntog, hvoraf de 50 var udenlandsk indregistrerede fra LV, LT, RO, BG, D, CZ og BY (Hviderusland).

 

I forbindelse med kontrollen, afdækkede Tungvognscenter Syd nogle mindre forseelser, der gav anledning til mindre bøder og inddragelse af et sæt nummerplader.

 

»Det er glædeligt, at ingen kørte med en ulovlig promille, og alligevel tankevækkende, at 3 professionelle chauffører starter ugens arbejde, med målbare rester af alkohol i blodet. Da en enkelt chauffør endvidere var meget tæt på promillegrænsen, er det klart, at Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd også fremadrettet vil foretage denne type kontroller af hensyn til færdselssikkerheden og vores alles tryghed i trafikken,« lyder det i en meddelelse fra Tungvognscenter Syd.

Læst i alt:

3520 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger