23. august 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Kom hurtigere over Storebælt

23. august 2018 - 01:44

A/S Storebælt har netop indgået kontrakt med norske Q-Free på levering af et nyt betalingsanlæg, som fra næste efterår vil gøre det både hurtigere og nemmere for bilister at komme over Storebæltsbroen.

 

Efter 20 års virke skal det eksisterende anlæg fornyes. Formålet er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det kan tage i mod den voksende trafik og samtidig give det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz, en bedre service.

 

Det nye betalingsanlæg får flere ekspresbaner til de kunder, som benytter PayByPlate eller BroBizz og hastigheden sættes op til 50 km/t.

»Flere og flere af vores kunder vælger automatiske betalingsløsninger, så derfor udvider vi antallet af baner til dem og øger hastigheden. Det betyder samtidig, at vi kan få flere biler gennem betalingsanlægget og dermed reducere ventetiden,« fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

 

Det nye betalingsanlæg forventes at stå færdigt og klart i efteråret 2019 – hvor det vil erstatte det nuværende betalingsanlæg.

 

Overgangen til det nye betalingsanlæg vil ikke påvirke de daglige bilister.

 

Fakta:

Med det nye anlæg bliver det muligt at øge kapaciteten i forhold til de lavere takster per 1. januar 2018. Dvs. at kunder, der betaler med enten BroBizz eller PayByPlate vil kunne køre hurtigere igennem.

I dag benytter ca. 73 pct. af kunderne automatisk betaling i form af BroBizz eller PayByPlate.

Det nye betalingsanlæg vil reducere A/S Storebælts driftsomkostninger væsentligt for anlægget.

Det nye udstyr består bl.a. af et nyt klassifikationssystem, nye kameraer til nummerpladelæsning, LED-skilte over vejbaner og nye selvbetjeningsterminaler. Desuden udvides antallet af ekspresbaner fra fire til seks baner i hver retning.

Læst i alt:

795 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger