17. august 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Kontrol af Padborg-vognmænd lader vente på sig

Kontrol af Padborg-vognmænd lader vente på sig

Arkivfoto.

17. august 2020 - 01:47

Resultatet af den længe ventede kontrol med 20 af de vognmænd og speditører i Padborg, der har overnattende chauffører på matriklen, har lange udsigter. Det viser sig nemlig, at kontrollen, som rådgivningsfirmaet, Dansk Miljørådgivning, skulle tage sig af for Aabenraa Kommune, kun så småt er gået i gang. Sidst i juni meldte Philip Tietje, der er formand for Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune ud, at nu var kontrollen i gang. Men det var altså ikke tilfældet.

 

»Det har taget længere tid, end vi havde håbet på. Det hele blev forsinket på grund af corona og så meldte Dansk Miljørådgivning ud, at de ikke kunne gå i gang alligevel,« siger Stig Isaksen, direktør for Plan, Teknik & Miljø i Aabenraa Kommune.

Da Dansk Miljørådgivning meldte det ud, overvejede I så at finde et andet rådgivningsfirma, der kunne tage opgaven, så kontrolbesøgene ikke skulle lade vente yderligere på sig?

 

»Det er ikke det nemmeste at finde et firma, der kan lave den slags kontrolbesøg. Dansk Miljørådgivning er specialister på det område. Så nej, at finde et andet firma var ikke en mulighed,« siger Stig Isaksen, direktør for Plan, Teknik & Miljø i Aabenraa Kommune.  

 

At der overhovedet skulle aflægges kontrolbesøg hos udvalgte vognmænd og speditører i Padborg, blev besluttet af et bredt politisk flertal i Aabenraa Kommunes byråd efter Kurt Beier-sagen. Kurt Beier-sagen tog sin begyndelse i oktober 2018, da politiet ransagede virksomheden og det kom frem, at filippinske og srilankanske chauffører boede på Kurt Beier Transports matrikel under særdeles ringe forhold.

De 20 vognmænd og speditører der kan se frem til et besøg af Dansk Miljørådgivning får et varselsbrev forud for besøgene. Besøg der, som det ser ud nu, er fordelt på fem dage hen over august måned.

 

Ville de her kontrolbesøg ikke have større effekt, hvis I ikke varslede vognmændene inden I kommer?

 

»Den tanke kan jeg godt forstå, man kan få. Vi ville også ønske, vi kunne komme uanmeldt, men det må vi simpelthen ikke. Sådan er reglerne, så vi skal varsle, at vi kommer på kontrolbesøg,« siger Stig Isaksen, direktør for Plan, Teknik & Miljø.

 

De 20 kontrolbesøg vil koste kommunen 100.000 kroner. Når resultatet af de planlagte kontrolbesøg er evalueret, er det en politisk beslutning for byrådet, om kontrollen skal fortsætte.  

Læst i alt:

845 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke